Gylden Grundtvig til Hausgaard

Niels Hausgaard er modtager af årets »Den gyldne Grundtvig«. Arkivfoto

Gylden Grundtvig til Hausgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskoleprisen »Den gyldne Grundtvig« går til revsende folkesanger.

Det bliver den folkekære entertainer og samfundsdebattør, Niels Hausgaard, der i år modtager højskoleprisen Den gyldne Grundtvig.

»Grundtvigs sange er dobbelt så lange som mine. Man kunne godt lige have én til at luge dem igennem. Da jeg skrev sange på Nordjyllands Radio afhang kvaliteten af, hvordan det passede på tiden,« understreger Niels Hausgaard.

Han modtager højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig på Odder Højskole.

Hausgaard er ikke bange for at blande underholdning med holdning og melder igen og igen udsolgt, når han turnerer landet rundt med sine shows.

Tirsdag 13. november modtager han Den gyldne Grundtvig på Odder Højskole for utræt­teligt at tage de emner op, som vi danskere ikke er enige om, og for at holde gang i den demokratiske debat i Danmark.

Niels Hausgaard er født i 1944 og har underholdt danskerne siden 1972. Han begyndte som huspoet på Nordjyllands Radio i Aalborg og har i sin 40-årige karriere blandt andet gjort sig bemærket i TV i 1990'erne sammen med satiriker, forfatter og instruktør Erik Clausen.

Hausgaard er kåret for »Lad Os Finde Festen« og »Med hudfarvet hud« som bedste TV-underholdning i henholdsvis 2001 og 2004 og nu også med højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig. Når Niels Hausgaard ikke er på turne, driver han stutteri med 40 heste i Hundelev i Nordjylland, er gift med Gitte og har datteren Louise, som i dag er voksen.

Kulturprisen, »Den Gyldne Grundtvig«, som gives af Odder Højskoles Elevforening, uddeles på Odder Højskole tirsdag 13. november klokken 19.30 og består af et kunstværk samt 10.000 kr.

Gylden Grundtvig til Hausgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce