Gymnasiet fortsætter sit vokseværk


Gymnasiet fortsætter sit vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også i skoleåret 2016/17 vil Odder Gymnasium have syv nye klasser. 179 elever har nemlig søgt ind på gymnasiet.

I 2015 kunne Odder Gymnasium for første gang indlede et skoleår med hele syv klasser. Og det samme er tilfældet, når skoleåret 2016/17 læses i gang på den anden side af sommerferien.

»Vi har fået 179 primære ansøgere, hvilket for os er rigtig mange - men dog ikke lige så mange som i rekordåret sidste år, hvor vi fik 192 ansøgere,« fortæller en tilfreds rektor Lars Bluhme.

»Egentlig troede vi, at sidste års store søgning var en enlig svale, men det lader til, at vi har flytte overlæggeren opad. For nogle år siden lå vi stabilt sådan midt i 150'erne, men vi skal åbenbart og heldigvis vænne os til noget mere,« siger han.

179 elever er for mange til seks klasser, men antallet åbner op for, at der kan optages endnu flere elever på Odder Gymnasium.

»Vi ved, at der typisk kommer nogle elever til, der i første omgang har valgt noget andet ens os. Der er også en mulighed for, at der kommer nogle elever, der ikke har fået plads på gymnasierne i det sydlige Aarhus. Og vi har plads til flere,« siger Lars Bluhme.

Det med »plads nok« er imidlertid en sandhed med modifikationer. For nuværende vil Odder Gymnasium nemlig ikke kunne rumme de 20 klasser, man kommer til at køre med i næste skoleår. Det er de fysiske rammer ganske enkelt til. Men det problem er løst.

»Når det nye skoleår begynder, er de moduler, der skal bruges i forbindelse med Campus Odder, færdigopsatte. Og jeg har booket tre lokaler, hvorved i har plads nok. Og ja, det betyder, at elever og lærere skal gå på en sti mellem gymnasiet og modulerne, men det klarer vi, og så må vi se, hvad der skal ske på sigt,« siger Lars Bluhme og fremhæver at Odder Gymnasiums tvungne ekspansion har flere positive sider.

»Rent økonomisk er det godt for os at få mange elever, det er ingen hemmelighed, selv om det selvfølgelig kræver ekstras ressourcer rent undervisningsmæssigt. Men den kendsgerning, at vi rykker over i de nye moduler sammen med Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (handelsskolen, red.), betyder, at vi får fremmet integrationen mellem eleverne på de forskellige uddannelser. Og det er godt,« siger han.

Gymnasiet fortsætter sit vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce