Her kan du høre mere om letbanen til Aarhus

Aarhus Letbane regner med at køre fra Odder til efteråret. Arkivfoto: Jens Thaysen

Her kan du høre mere om letbanen til Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen holder informationsmøde. Her kan pendlere og andre nysgerrige høre mere om, hvornår letbanen åbner togdørene for passagerer.

Odder: De første testture er kørt med succes, og til efteråret kan man stige ind i den nye letbane og køre fra Odder til Aarhus. Men hvornår kører togene, og bliver der nedlagt stationer?

Det er nogle af de spørgsmål, nysgerrige borgere kan få svar på, når kommunen og Aarhus Letbane holder et informationsmøde.

- Der er stor interesse for letbanen, og det kan jeg godt forstå. Jeg synes også, at det er et spændende projekt. Der er mange, der er nysgerrige efter at høre mere. Det er derfor, vi holder mødet og inviterer letbanen til at svare på spørgsmål, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Letbane-direktøren vil snakke stationer

Letbanen skal binde det østjyske område sammen og bl.a. sørge for, at borgere fra Odder-området lettere kan pendle til arbejdspladser i Aarhus. Det kan betyde, at det bliver mere attraktivt at bo i Odder.

Claus Rehfeld Moshøj er direktør i Aarhus Letbane, og han vil fortælle om arbejdet med at gøre strækningen eldrevet.

Direktøren vil også fortælle om, hvad der skal ske i Odder frem til åbningen. Emner som hurtigere rejsetid, 15-minutters drift og mulighederne for at lukke stationer bliver også berørt.

Kommunen skal betale overskæring

Odder Kommune har en idé om, at der kan laves en remise for den nye letbane på et område ved Rude Havvej. Det vil kommunaldirektør Henning Haahr oplyse nærmere om på mødet.

Kommunen slipper efter alt at dømme ikke for at bidrage økonomisk til, at den nye letbane kan komme til at køre.

Odder Kommune regner med at bruge 2,4 mio. kr. på at renovere jernbaneoverskæringen ved Rude Havvej. 

- Da vi i sin tid lavede Rude Havvej, havde jernbanen ikke penge til en overskæring. Men det er den eneste overskæring, der er kommunal. Der skal nye bomme til, og anlægget skal digitaliseres, siger Elvin Hansen (S), der er formand for teknik og miljøudvalget.

Informationsmødet holdes tirsdag 28. marts kl. 19-21 på Odder Parkhotel

Her kan du høre mere om letbanen til Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce