Højskoler hitter: Melder næsten alt udsolgt

Egmont Højskolen er tæt på at have udsolgt til forårets kursus. Arkivfoto

Højskoler hitter: Melder næsten alt udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odder Højskole og Egmont Højskolen er forskellige, men begge er populære hos de unge. Forstander mener, at højskolen er et godt sted at lære noget om sig selv og andre.

Odder: Den ene har haft udsolgt i et par uger, og den anden er tæt på. De lange forårskurser på Odder Højskole og Egmont Højskolen er så populære, at højskolerne snart kan melde alt optaget.

- Det går rigtigt fint, det må jeg sige, fortæller Søren Winther Larsen.

Han er forstander på Odder Højskole, som allerede i begyndelsen af november kunne melde alt udsolgt. Hvis man har lyst, så kan man komme på venteliste eller melde sig til efterårsholdet i 2019, hvor der stadig er ledige pladser.

Egmont Højskolen i Hou regner med, at forårsholdet snart er fyldt op.

- Vi mangler lige at få de sidste aftaler på plads, og det er normalt, at vi er fuldt booket op, siger forstander Søren Møllgaard Kristensen.

Højskolen i Hou er en almindelig folkehøjskole, men en gruppe af eleverne har særlige behov. Højskolen har et særligt ansvar overfor mennesker med handicap, funktionsnedsættelser og mennesker, der har brug for lidt hjælp.

Hvis man kommer her som ungt menneske, får man nogle muligheder, som man måske aldrig har prøvet før.
Søren Møllgaard Kristensen, forstander Egmont Højskolen

Unge vil gerne på højskole

Omkring 80 elever har særlige behov, de resterende 130 har ikke.

- Generelt vil de unge gerne på højskole. Her er en mulighed for at fordybe sig i kraft af undervisningen og samværsformen, så det ikke kun handler om én selv. Det specielle hos os er, at der er et samvær mellem mennesker i vidt forskellige livssituationer. Her kan man være den, man er, og finde ud, hvem man er ved at blive. Man kan finde ud af, hvem man er, og hvem hinanden er, siger Søren Møllgaard Kristensen.

Højskolen sørger for, at elever med funktionsnedsættelser og handicap får nogle tilbud, som de ikke er vant til.

- Hvis man kommer her som ungt menneske, får man nogle muligheder, som man måske aldrig har prøvet før, siger forstanderen.

Andre elever får en rolle som hjælper, og det er lærerigt.

- Det giver utroligt meget at hjælpe. Samspillet mellem mennesker er utroligt vigtigt for os. Alle har en værdi, det handler ikke kun om én selv. Jeg tror, at alle elever oplever det på forskellig vis, men i lige stærk grad, mener Søren Møllgaard Kristensen.

Højskoler hitter: Melder næsten alt udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce