Hou-borgerne har en plan for byens fremtid

Borgerne i Odder kan i et flot hefte læse om, hvordan Hou Fællesfrum prioriterer udviklingen af byen og dens opland. Med til prioriteringen har bl.a. væren Jon Jensen (forrest) og Vagn Mørch Sørensen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hou-borgerne har en plan for byens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Input fra 120 borgere er resulteret i et katalog over Hou og omegn i dag, igangværende planer og ikke mindst drømme for fremtiden.

Hou: Der kom mange spændende ideer på bordet, da Hou Fællesforum, alias Lokalrådet for Hou og Omegn, i september sidste år havde inviteret byens borgere til et møde om byens fremtid. Ideerne fra mødet blev siden bearbejdet og er nu samlet i et hefte, som er blevet uddelt til alle husstande.

Bag udfærdigelsen af heftet står primært de fem medlemmer af bestyrelsen for Hou Fællesforum samt to suppleanter. De har siden april, og efter endnu et borgermøde, fået sat ord på, hvad Hou rummer, hvilke realistiske muligheder, der er for fremtiden - og hvad man med næsten uanede midler kunne gøre for, at området bliver endnu mere attraktivt. Det gælder både, når man taler om udvikling af infrastruktur, kultur, fritid, erhverv og turisme i Hou.

- Selve arbejdet har været meget spændende, fordi vi undervejs satte os for, at "Udviklingsplanen for Hou og Omegn" ikke bare skulle være et katalog over vores drømme-hou. Nej, vi har gjort os meget umage med at prioritere, og det har til tider været svært. Men også en lærerig proces, fordi det er meget sværere end blot at lave en lang ønskeliste, siger formand Jon Jensen og fremhæver et par Hou-forbedringer, som vil blive prioriteret højt, når der engang findes midler til det: dæmpning af trafikken gennem Hou og mere borgerinddragelse i forbindelse med udvikling af havneområdet.

Politikere vil mødes

Det flotte hefte med udviklingsplanen blev for nylig præsenteret for byrådet, som var inviteret til et fyraftensmøde i Hou. Her deltog 10 byrådsmedlemmer, og deres interesse for udviklingspanen var stor.

- Jeg fornemmede stor respekt fra politikerne, der alle var imponerede over hvor konkret, udviklingsplanen faktisk er. Næsten lige så godt var det, at blandt andre Elvin Hansen (S) fra udvalget fra teknik, miljø og klima lovede os en lidt nemmere adgang til udvalget end i dag. Han sagde nemlig, at Hou Fællesforum vil kunne få et møde med udvalget, hvis vi en dag har et emne, som vi vil drøfte med medlemmerne og ikke kun med formanden, siger næstformand i Hou Fællesforum, Ryan Moric.

Hou-borgerne har en plan for byens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce