Jan spottede sjælden fugl - så valfartede fuglekiggere til Odder

Ornitologer fra hele landet har de seneste dage tastet Stampmøllebækken i Odder ind i gps'en for at få et glimt af den sjældne nathejre, som Jan Kahr Sørensen søndag fik øje på fra sin terrasse i Vesterhåb. Foto: Lars Juel Nielsen

Jan spottede sjælden fugl - så valfartede fuglekiggere til Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ornitologer fra hele landet valfartede til Odder for at få et glimt af en nathejre på afveje.

Odder: Allerede lørdag aften midt under Champions League-finalen havde Jan Kahr Sørensen en fornemmelse af, at der fløj en sjælden fugl forbi hans vindue. Søndag morgen fik han så fornemmelsen bekræftet, da han sad på sin terrasse sammen med sin kone og nød morgenkaffen.

- Den sad i sivene nede ved bækken, fortæller Jan Kahr Sørensen om den nathejre, som åbenbart havde ladet sig føre af de lune vinde fra syd hele vejen til Odder.

Der gik ikke mange minutter fra fuglen var spottet, til den passionerede fritidsfuglekigger havde lagt sit fund op i den fugleregistreringsdatabase, som ornitologer bruger, før Jan Kahr Sørensens telefon ringede første gang.

Det var Lars Juel Nielsen fra Horsens, der er en flittig fuglefotograf, som da gerne ville køre til Odder og se, om han kunne være heldig at forevige det særlige øjeblik.

- Da han ringede, var fuglen fløjet lidt mod vest, men han fandt den heldigvis tilbage på det sted, hvor jeg også havde set den, fortæller Jan Kahr Sørensen.

Hen over pinsen har han haft besøg af fuglekiggere fra hele landet, der med hele deres kikkert- og kameraudstyr er kommer til byen for at se fuglen med egne øjne.

- Man kan vist roligt sige, at Odder er kommet på det nationale ornitologiske landkort, griner Jan Kahr Sørensen.

Nathejren
Nathejren er en lille hejre, der er udbredt over store dele af verden. Foruden Europa findes den i dele af Asien og Afrika samt i Nord-, Mellem- og Sydamerika.

Fuglen er især aktiv ved skumring og daggry, deraf navnet. 

Jan Kahr Sørensen har kigget på fugle som en meget stor fritidsinteresse siden han var 12 og det er ikke første gang han ser en nathejre.

- Derfor var jeg faktisk heller ikke i tvivl, forklarer han.

De andre gange han har set den, har den dog været på sydligere breddegrader, hvor den normalt yngler og bor.

- Der kommer måske et par stykker om året til Danmark, og da de er gode til at gemme sig, er det ikke altid, man opdager dem, understreger den stolte nathejrespotter, der har 330 fugle på sin liste over nye fugle, han har set.

Fundet af nathejren skal nu beskrives og sendes til sjældenhedsudvalget under Dansk Ornitologisk Forening, som skal godkende fundet. Noget man kun gør, når der er tale om virkeligt sjældne fugle.

Jan spottede sjælden fugl - så valfartede fuglekiggere til Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce