Midler fra Velux-fonden til Odder Lokalhistoriske Arkiv

Der har været stor mangel på edb-udstyr til de frivillige. Men det er der nu rådet bod på. Velux-fonden har nemlig givet støtte til indkøb af flere pc?ere. Pressebillede

Midler fra Velux-fonden til Odder Lokalhistoriske Arkiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har været stor mangel på edb-udstyr til de frivillige. Men det er der nu rådet bod på. Velux-fonden har givet støtte til indkøb af flere pc'ere, så nu kan der registreres løs.

Odder: Odder Lokalhistoriske Arkivs frivillige arbejder med registrering af arkivalier, fotografier, scanning samt med betjening af gæster. Registreringen foregår i lokalarkivernes landsdækkende edb-system Arkibas, men der har været stor mangel på edb-udstyr til de frivillige. Men det er der nu rådet bod på. Velux-fonden har nemlig givet støtte til indkøb af flere pc'ere, så nu kan der registreres løs.

"Velux Fonden opmuntrer ældre mennesker til at gøre en aktiv indsats, når deres erhvervsmæssige virke ophører. Det er et af fundatsens vigtigste formål ..." Det står i fondens vedtægter for puljen, der går under navnet "Aktive ældre".

Arkivets frivillige søgte om at få del i denne pulje i efteråret 2017, og omkring nytår fik man den glædelige meddelelse, at fonden ville støtte med 20.350 kr. til nye pc'ere. Odder Museums- og Arkivforening gik også ind med et beløb, så nu er der blevet indkøbt bærbare computere, så de førhen manglende edb-arbejdspladser nu ikke længere blokerer for de frivilliges arbejde.

Odder Lokalhistoriske Arkiv er en del af Odder Museum, og der har ikke været mulighed for og plads i budgettet til at investere i digitalt udstyr som større pc-anskaffelser.

- Derfor er rigtig dejligt, at Veluxfonden har medvirket til, at dette vigtige stykke arbejde kan fortsættes og forhåbentlig også udbygges med flere frivillige., lyder det fra arkivet.

Odder Museums- og Arkivforening er en støtteforening for arkivet og museet, og flere af medlemmerne har valgt at være frivillige på Odder Lokalhistoriske Arkiv.

Midler fra Velux-fonden til Odder Lokalhistoriske Arkiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce