Naturen som kunst

Lene Vidding (til venstre), skulptur med mere, og Annette Præstegaard, maleri med mere,laver poetisk udstilling i Kunstværket, Odder. Foto: Randi Krog

Naturen som kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturen er omdrejningspunktet for de to kunstnere, der sammen udstiller "Naturfund" i Kunstværket i marts.

Odder: To forskellige kunstnere, Annette Præstegaard og Lene Vidding, har slået sig sammen om en fælles overskrift "Naturfund" og udstiller i Kunstværket i Odder fra 1. til 17. marts.

Udstillingen er stærkt præget af deres kredsen om naturen i alle dens afskygninger. - At gå på den snoede sti og plateauerne var som at bevæge sig fra rum til rum via primitive trapper og gange, siger Annette Præstegaard om sin oplevelse af første gang at gå på den "drømmenes sti" - som tidligere indsatte i fængslet ved Amstrup skabte.

Udstillingen er den abstrakte del, som viser den stærke følelsesmæssige side af oplevelsen. For kunstneren er følelserne nemlig hvad der i sidste ende former og omdanner håndværk til kunst.

Liv og død

- Det handler i al sin enkelthed om liv og død. Om fødsel og bortgang. Om genbrug, genliv og den evige cyklus - forgængelighed. Mit evige store tema. Livets kredsløb fortolket i glasmontrer. Jeg ynder ikke at pynte på livet, eller kunsten. Det er fantastisk i al sin nøgne ægthed. Sandheden - uden pynt, siger Lene Vidding, når hun beskriver sit forhold til naturen.

Fra barnsben har Lene Viddings dybe forhold til naturens lys og skyggesider, og livets dualitet, samlet naturfund af alt fra knogler, insekter, mos, plantedele, æg og eksempelvis også fuglevinger.

Fundene sammensætter hun i memento mori, i glasmontrer hvori de fortryllende og tankevækkende opsatser genskaber naturens egen kunst.

Naturen som inspiration

For begge kunstnere et det fællestræk, at de i deres skaben drager inspiration fra de følelser og anvender de fund naturen gennem livet har givet dem.

Der holdes fernisering 1. marts kl. 16.

Udstillingen kan ses fredage, lørdage og søndage kl. 14-17 til og med 17. marts.

Naturen som kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce