Ny ejer vil sælge Thunø Kro i folkeanparter

Jan Heitmann er selv født op opvokset på Tunø og siden uddannet filosof. Han er initiativtager til købet af Thunø Kro. Arkivfoto: Kim Haugaard


Ny ejer vil sælge Thunø Kro i folkeanparter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øboer står bag opkøb af Thunø Kro kort tid før kroens hidtidige ejer døde.

Det er en anden ø-boer fra Tunø, der står i spidsen for købet af Thunø Kro. Handlen er ganske ny og den hidtidige ejer, Hans Ingolf Hougaard Sørensen, nåede netop at underskrive salgsaftalen kort tid før han pludseligt døde lørdag.

Det fortæller Jan Heitmann fra Tunø, som er chokeret over Ingolf Hougaards død.

»Nu skal familien først og fremmest have ro ovenpå det pludselige dødsfald, men det er korrekt, når du spørger, at det er en kreds af fem interesserede med tilknytning til Tunø, der har købt kroen. Handlen er underskrevet, men ikke tinglyst endnu,« fortæller Jan Heitmann.

Thunø Kro ligger i en bygning tæt ved kirken og fyret. Den blev opført i 1881 som skole på øen, og fungerede som sådan indtil 1957, hvor den nuværende moderne Tunø Skole blev indviet. I en årrække drev Hans Ingolf Hougaard Sørensens forældre pensionat i bygningen, indtil han selv tog over og åbnede Thunø Kro samme sted. Siden 2014 har kroejeren forsøgt at sælge kroen for selv at drosle ned. Og det lykkedes så kort før han døde.

»Vi er fire fortrinsvis yngre mennesker med tilknytning til Tunø, som har noget at bidrage med på det fællesskabsmæssige punkt. På lidt længere sigt håber jeg, at flere fra gruppen kunne få lyst til at bosætte sig herovre,« siger Jan Heitmann, 36 år, der selv er født og opvokset på Tunø.

Han er magister i filosofi, men har valgt at arbejde som handicaphjælper i Aarhus, fordi det passer ham godt med en rytme med døgnvagter og efterfølgende flere dages fri, hvor han kan bo på Tunø og kan få tid og energi til at skabe aktiviteter på øen som nu for eksempel at købe og drive en kro.

»Vi vil rigtigt gerne bevare kroen som et samlingssted for byen og dens gæster. Det er vigtigt for lokalsamfundet, at der er en kro til at mødes på og til at kunne holde både fødselsdage, bryllupper og begravelser på. Kroen har en stor social funktion for Tunø og bidrager til at Tunø kan fungere som et levende helårssamfund,« mener Jan Heitmann.

Køberkredsen har planer om at udbyde 50 folkeanparter af cirka 10.000 kr. stykket på Thunø Kro for at skabe et bredt ejerskab omkring kroen.

»Prisen er ikke lagt endeligt fast endnu, men ideen er, at folk kan bakke om kroen og få indflydelse på driften og del i overskuddet,« forklarer Jan Heitmann.

Ny ejer vil sælge Thunø Kro i folkeanparter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce