Odder blev til et landkort af lyd

Mert Özken og Süleyman Kesgen fra Rathlouskolen var blandt testpiloterne på en ny app fyldt med historier om Odder - også drengenes egne.


Odder blev til et landkort af lyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 skoleelever testede fredag en Odder-lyd-app udviklet af den lokale komponist Hans Sydow.

100 skoleelever var fredag formiddag med til - og med i - premiere på »Jeg kan huske soundwalk« i Odder. Der er tale om et projekt udviklet af den lokale komponist Hans Sydow, der tidligere i år var vært på fem workshops med de nævnte skoleelever, der fortalte deres Odder-historier. Resultatet af de fem workshops blev 100 små fortællinger, som Hans Sydow har bearbejdet og sat ind i en app kaldet »Jeg kan huske appen«, hvor der er tilsat historiske fakta leveret af den lokale arkitekt og forfatter Eric Pettersson.

Fredag gav de 100 elever i følgeskab med en gruppe lærere sig så ud på gåben gennem Odders gader. Det skete på to forskellige ruter, hvor den ene havde sit udspring i Vitapark og enten ved Odder Museum, mens den anden begyndte ved Spektrum og endte ved Egholmgård.

Vel ankommet til Odder Museum kunne Mert Özken og Süleyman Kesgen, begge 11 år og elever på Rathlouskolen, tager deres hørebøffer af og gøre status på turen.

»Det er faktisk meget sjovt at gå turen, mens man lytter til historierne. Det er en helt anden måde at opleve Odder på, og det er selvfølgelig ekstra sjovt, når ens egen eller nogle af vennernes historie kommer på,« fortalte drengene.

Mikkel Brad Nielsen, lærer på Vestermarkskolen og ledsager til en flok elever på turen gennem Odder, kunne også rapportere om en folk tilfredse elever.

»Der har været lidt knas med teknikken, men turen er gået fint. Det er sjovt at høre vennerne fortælle, og når man selv er med i projektet, tager man ejerskab for det. Alt i alt har det være en god oplevelse,« sagde Mikkel Brad Nielsen, der også tog turen med historier i ørerne.

Hans Sydow glædede sig over at se app'en i aktion - og over kombinationen af børnenes historier og de historiske historier.

»Når man blander børnenes snapshots med Erics historiske perspektiv, får man en unik tur gennem Odder. Man kan eksempelvis høre børnenes oplevelser med Odder Å og derefter høre Eric fortælle om de mange vandmøller, der fik stor betydning for Odders udvikling,« siger Hans Sydow.

Odder blev til et landkort af lyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce