Over Randlev er øverst på listen over kulturmiljøer


Over Randlev er øverst på listen over kulturmiljøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steen Steensen Blicher boede som ung i Præstegården i Randlev. Den lille landsby omkring Over Randlev er unik, og selv om kirke og præstegård er fredet, er resten af landsbyen det ikke. Men hvordan skal man sikre, at vigtige kulturmiljøer ikke går tabt eller ændres ved nybyggeri?

Byrådet har holdt en temadag 17. november 2014 for at diskutere hvordan, man skal tage fart på arbejdet med at sikre de kulturmiljøer, der blev udpeget i forbindelse med kommunalplanen. Politikerne skulle blandt andet diskutere en prioritering af de ca. 28 kulturmiljøer, man i første omgang har peget på -og her kom Over Randlev øverst på listen, fortæller formand for Miljø- og teknikudvalget, Elvin J. Hansen.

Det betyder ikke, at hele området skal fredes - men at der skal udarbejdes en lokalplan, der tager højde for det bevaringsværdige og som sætter rammer for udviklingen af det bestående og evt. nybyggeri.

Bymiljøerne kan sikres via lokalplanlægning og forvaltningen har foreslået dem prioriteret i følgende rækkefølge:

1. Over Randlev - Et landsbymiljø med kirke, præstegård, skole, smedje og forte.

2. Torrild - dele af bondelandsbyen omkring kirken

3. Bovlstrup - landsby og stationsby

4. Falling - området ved stationen

5. Sondrup - skovlandsby

6. Bjerager - landbrugslandsby

Baggrunden for at prioritere Over Randlev først er dels kulturmiljøets karakter med Steen Steensen Blicher miljøet omkring præstegården og kirken, dels at det er besluttet at nedrive den tidligere møbelforretning hvorved et større areal i byen bliver ledigt.

De øvrige kulturmiljøer er det vanskeligt umiddelbart at prioritere, da behovet for at beskytte disse yderligere i høj grad vil afhænge af den konkrete udvikling, herunder ejernes planer. Den bedste beskyttelse af disse vil derfor efter forvaltningens vurdering være formidling.

Over Randlev er øverst på listen over kulturmiljøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce