Politikere siger ja: Kystruten kan fortsætte i en barberet udgave

Kystruten kører også efter april 2019, hvis det står til politikerne i Odder Kommune. Foto: Søren E. Alwan

Politikere siger ja: Kystruten kan fortsætte i en barberet udgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalget for miljø, teknik og klima i Odder Kommune sagde i denne uge god for, at afgang 302 kører videre efter 12. april.

Odder: Det var et enigt udvalg for miljø, teknik og klima, der tirsdag sagde ja til at ekstrabevilling, så der også efter 12. april næste år kommer til at køre busser på kystruten mellem Odder og Aarhus.

I forbindelse med Region Midts besparelser på den kollektive trafik blev rute 302 nedlagt, hvilket skabte store bekymringer for en del borgere og på rådhuset.

Derfor gik Odder og Aarhus kommuner i gang med at finde en løsning sammen med Midttrafik. Den sikrer en dobbelt morgentur (tur/retur red.) og fire dobbelte eftermiddagsture på hverdage, men ingen faste busser i weekenden. I den nuværende køreplan er der 17 ture på hverdage og otte i weekenden.

- Jeg er ovenud glad for den løsning, som der er fundet, og jeg tror, at den vil være lige så god som den nuværende køreplan. Borgerne skal blot vænne sig til at bruge flexbusordningen, siger Ole Lyngby Pedersen (V), formand miljø, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune.

Mere flex

Midttrafik har regnet på udgifterne til opretholdelse af en dobbelt morgentur og fire dobbelte eftermiddagsture på hverdage.

Udgiften for Odder Kommune vil beløbe sig til 603.000 kroner årligt.

Ud over bibeholdelse af faste afgange morgen og eftermiddag, sagde udvalget for teknik, miljø og klima også ja til en flexbusordning på rute 302. Det betyder, at der indsættes fire dobbelte flexbusafgange på hverdage og fire dobbelte flexbusafgange i weekender. Det vil koste cirka 80.000 kroner, så den samlede udgift vil løbe op i 683.000 kroner om året med den nye model.

Man kan læse mere om flexbus og flextur på www.midttrafik.dk/flextrafik

Løsningen har endnu ikke været oppe på politisk niveau i Aarhus Kommune, men der er på budgettet for næste år blevet afsat penge til, at Kystruten kan fortsætte i en eller anden form.

Politikere siger ja: Kystruten kan fortsætte i en barberet udgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce