Randi og Michael rejser jorden rundt: Drømmer om at opleve et jordskælv - bare et lille et

Michael Rahlff var med sine forældre og to søskende på et års rejse rundt i verden i 1996. Nu tager han selv sin kæreste Randi Basse med på tur i et år - og måske finder de også et eksotisk pusterør. Foto: Søren E. Alwan

Randi og Michael rejser jorden rundt: Drømmer om at opleve et jordskælv - bare et lille et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 23 år siden var Michael Rahlff en lille knægt, der tog med sine forældre og to søskende jorden rundt på et år. Denne gang tager han af sted med sin partner.

Odder: Hun drømmer om at opleve et jordskælv - bare et lille et. Og han glæder sig til at opleve Rusland og Japan.

Som 11-årig rejste Michael Rahlff rundt i verden med sin far, mor, lillesøster og lillebror i et år. Forældrene er stadig rejselystne, broren bor i Canada, og den nyuddannede søster søger blandt andet arbejde i udlandet.

Familien er med andre ord glad for at opleve verden, og nu tager Michael Rahlff af sted igen, denne gang med kæresten Randi Basse. De har sagt lejligheden op og solgt det meste inventar. Seks flyttekasser med ejendele bliver tilbage på et loft i Danmark, mens parret er af sted.

- Vi vil gerne bryde hverdagens arbejde fra klokken fire til otte, og samtidig vil vi ud og se verden, siger han.

Jeg kunne godt tænke mig at opleve et jordskælv, uden det er for voldsomt. Bare et lille et.
Randi Basse, jordomrejsende
De to rygsække på 40 og 65 liter skal rumme parrets ejendele under turen. Foto: Søren E. Alwan
De to rygsække på 40 og 65 liter skal rumme parrets ejendele under turen. Foto: Søren E. Alwan

Vil se den rå natur

- Det er atypisk for mig, men jeg har bare været heldig at komme ind i en familie, der vil rundt i verden. Jeg har været med i Canada for at besøge Michaels bror Jesper, og der fik jeg øjnene op for at komme ud i den store natur udenfor Europa. At opleve natur, som vi ikke ser her, står højt på min liste, siger Randi Basse.

Parret har taget et års orlov, han fra jobbet som softwareudvikler, hun som økonom i Aarhus Kommune. Han er 33 år, hun et år yngre, og de har været kærester stort set siden de lærte hinanden at kende for 13 år siden i Odder, som de begge kommer fra.

En del af deres tur er planlagt i forvejen, blandt andet fordi de begynder med et besøg i Sankt Petersborg. Turen går med Den Transsibiriske Jernbane over Moskva til Irkurtsk og herfra til Ulan Bator i Mongoliet.

- Her skal vi ud i ørkenen og møde nogle nomader, det er planlagt. I Rusland og Mongoliet er der strikse visumregler, og man skal på forhånd fortælle, hvor man er hvornår. Så vi har fået hjælp fra et bureau. Den del af turen slutter i Beijing, og så tager vores egen planlægning over, forklarer Michael Rahlff.

Kæresteparret er flyttet ud af deres lejlighed og har i et stykke tid boet i et anneks hjemme hos Michael Rahlffs forældre i Odder. Foto: Søren E. Alwan
Kæresteparret er flyttet ud af deres lejlighed og har i et stykke tid boet i et anneks hjemme hos Michael Rahlffs forældre i Odder. Foto: Søren E. Alwan

Skal bo tæt på vulkan

De vil være to måneder i Kina, og herfra går turen via Hongkong til Laos, Cambodja og Vietnam. Seks uger vil parret tilbringe i Japan.

- Så flyver vi til Vanuatu i Stillehavet, hvor vi har booket en lille bungalow tæt på en aktiv vulkan, siger Michael Rahlff.

Men bortset fra Rusland, Kina og bungalowen i Vanuatu er der mange overnatningssteder, der skal findes hen ad vejen. Parret vil bo billigt på hostels og backpackersites.

- Alt er ikke planlagt. Vi ved, hvornår vi skal ind og ud af et land, og så har vi lavet research og en liste over muligheder, siger Michael Rahlff.

Turen bringer dem også til Fiji, New Zealand og Australien, inden de besøger Michaels bror Jesper Rahlff i Canada. Derfra går turen til Island - måske også til Grønland - og så hjem.

- Jeg er fascineret af naturkatastrofer. Af hvor ødelæggende naturen kan være, og af at man nogle steder kan stå og kigge ned i jorden. Jeg kunne godt tænke mig at opleve et jordskælv, uden det er for voldsomt. Bare et lille et, siger Randi Basse.

- Og jeg glæder mig til at se Rusland og Japan og vulkanen. Og New Zealand, tilføjer kæresten.

25. februar går turen til Billund og herfra til Sankt Petersborg. Foto: Søren E. Alwan
25. februar går turen til Billund og herfra til Sankt Petersborg. Foto: Søren E. Alwan

Tog af sted med hele familien

Det var helt tilbage i 1996, han var med familien ude at rejse. Forældrene solgte huset i Ørting og tog af sted. Michael Rahlff skulle være begyndt i femte klasse, Jesper Rahlff i anden klasse og Annika Rahlff i børnehaveklasse.

Familien sejlede det første stykke, men vejret var ikke med dem. Ved Sydsudan gjorde de status og vendte om, og så var der et dødsfald i familien. Rahlfferne tog til Danmark til begravelse, og de holdt også juleaften. Så gik turen videre.

- Når jeg kigger tilbage, kan jeg se, at det har gjort indtryk på mig, det med at være på en båd og være lidt med til det tekniske. Jeg blev senere maskinmester og har været seks år i AP Møller Mærsk. Jeg var ude at sejle for dem i 16-18 måneder fordelt over nogle perioder, siger Michael Rahlff.

Siden blev han også elektronikingeniør, og faktisk har han nærmest studeret indtil 2016. Derfor er det heller ikke førend nu, de har kunnet tage af sted på en længere tur.

Randi Basse og Michael Rahlff tager snart på tur jorden rundt. Foto: Søren E. Alwan
Randi Basse og Michael Rahlff tager snart på tur jorden rundt. Foto: Søren E. Alwan

Udgifter lagt i regneark

- Vi har sparet op. Vi regner med at bruge omkring 380.000 kroner, men det dækker også vaccinationer samt forsikringer og tilbagebetaling af SU-lån, som vi alligevel har som udgift, siger Randi Basse.

- Det er fordelen ved at have en økonom, der kan lave et kæmpe regneark. Vi skal heller ikke noget dyrt som at springe i faldskærm eller bungyjumpe, siger Michael Rahlff.

De to kærester har prøvet at være væk fra hinanden i nogle måneder, da han var ude at sejle for AP Møller Mærsk. Nu skal de være helt tætte i lang tid.

- Men vi er ret gode til at give hinanden plads i hverdagen. På turen er der plads til, at vi kan gøre noget hver for sig, siger Randi Basse.

- Vi føler, at det kan vi godt klare. Og der er jo kun en måde at finde ud af det på, siger Michael Rahlff.

Parret har tænkt sig at dokumentere turen på https://2paaeventyr.com/, så familie og venner kan følge med, når de drager af sted 25. februar.

- Min mor skrev dagbog, da vi rejste. Og når hele familien er samlet, kan vi finde på at læse op af den. Vi skal også gøre et eller andet, så vi har lavet en blog til tekst, video og billeder, siger Michael Rahlff.

- Jeg tror, det bliver en god måde at fordøje oplevelserne på undervejs, tilføjer Randi Basse.

Randi og Michael rejser jorden rundt: Drømmer om at opleve et jordskælv - bare et lille et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce