Så er den gal igen: Kælder under handelsfagskole fyldt med vand fra bæk

Selv om Odder Maskinstation var fremme med en graveko efter angivelig 10 minutter, nåede vandet fra Stampmølle Bæk at gå over sine bredder. Foto: Carina Mayner

Så er den gal igen: Kælder under handelsfagskole fyldt med vand fra bæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rist under Rådhusgade stoppede åens udløb på mindre en 10 minutter, da regnen begyndte at sile ned.

Odder: Det kraftige regnvejr tirsdag morgen fik for tredje gang på kun fem år alvorlige konsekvenser for Handelsfagskolen. Det skete, da en stoppet rist bremsede Stampmølle Bæk, så vandet ikke kunne løbe videre under Århusvej mod Norsminde Fjord, men i stedet spredte sig og forårsagede oversvømmelse i skolens kælder.

Tilstopningen af risten kan meget vel også have betydet oversvømmelse hos nogle af de villaejere, som bor i nærheden af Handelsfagskolen, men det er endnu usikkert. Sikkert er det til gengæld, at både skolens ansatte og direktør Pia Marlo er godt trætte af situationen.

- Ud over, at vi igen må ud med sandsække - tilsyneladende forgæves - samt bruge en masse penge på at få tørret kælderen, så har vi også et ansvar overfor de naboer, som også har oversvømmelser. Det ansvar kan vi imidlertid ikke mere leve op til, siger direktøren, der giver klimaforandringer skylden for problemet.

Direktør Pia Marlo ærgrer sig over, at risten igen er tilstoppet, og hun forstår godt de villaejere, som klandrer Handelfagskolen for ikke at leve op til sine aftaler. Foto: Carina Mayner

Stopper for hurtigt

Sagen er nemlig den, at ansvaret for at holde risten ren ligger hos netop Handelsfagskolen. Den aftale blev lavet i 1969 og fungerede så vidt Pia Marlo ved fint i mange år. De senere års klimaforandringer har imidlertid betydet højere vandstand, når det regner. Desuden flyder der mere byggeaffald fra bl.a. vestbyen med strømmen. Det stopper risten på ganske få minutter.

- Vi fik for få år siden installeret en alarm, der går til bl.a. os, brandvæsenet og Odder Maskinstation, så snart risten stopper. Men vandet løber så hurtigt, at udløbet stopper til 10 minutter efter, at alarmen har lydt. Så vi har ikke en chance, siger Pia Marlo, der håber, at Odder Kommune vil fremskynde en større plan om at sikre området mod oversvømmelse, siger hun.

Sandsækkenne blev hurtigt fundet frem men forgæves. Vandet fossede ned i kælderen på Handelsfagskolen. Foto: Carina Mayner

Så er den gal igen: Kælder under handelsfagskole fyldt med vand fra bæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce