Sælunge risikerer at dø på strand

Sælungen ved Saksild Strand er sød. Men må ikke røres. Foto: TV2 ØSTJYLLAND/

Sælunge risikerer at dø på strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sælunge ligger på stranden nær Saksild. Nu kæmper de lokale for at oplyse folk om, at de ikke må røre den.

ODDER: Gæster på Saksild og Rude strand møder i disse dage et særligt syn. En lille sælunge på omkring en halv meter ligger på stranden og kigger. Det skriver TV2 Østjylland.

En af de heldige, som har set sælungen, er Anne Tegllund Hvillum fra Saksild Strand. Det skete i tirsdags, da hun var ude at gå med hunden.

Hun mener, at den har ligget forskellige steder på stranden de seneste fem dage. Hun er glad for, at hun har set det lille væsen.

- Jeg synes, det er fantastisk og livsbekræftende at få lov at opleve det, siger Anne Tegllund Hvillum til TV2 ØSTJYLLAND.

Dyrenes Beskyttelse fortæller, at der formentlig her er tale om en sælunge. Men mange mennesker tager faktisk fejl, fordi en voksen sæl ofte er mindre, end folk lige tror.

Anne Tegllund Hvillum kæmper nu for, at interessede folk skal informeres om, at de ikke må røre ved sælungen.

Hvis det sker, så vil det nemlig stresse ungen.

- Det er ikke sikkert, at ungerne har en alder, hvor de formår at flygte. Så de kan stresse meget, forklarer Michael Carlsen til TV2 Østjylland.

Derfor skal folk informeres, mener Anne Tegllund Hvillum.

- Det ville være trist, hvis den dør på grund af, at mennesker har været henne og røre den, siger hun.Lokale fra området kæmper også for at give sælungen fred, siger hun.

- Der er sat papirer op i området om, at der ligger en sælunge, og hvordan man skal forholde sig til det, siger Anne Tegllund Hvillum, der også har lavet et opslag på facebook, der er nået vidt omkring.

Kilde: TV2 Østjylland

Sælunge risikerer at dø på strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce