Virksomhed og flygtning blev et godt match

Jan Beck (tv.) begyndte i sprogpraktik hos Staermose ­Industry og er nu begyndt på uddannelsen til klejnsmed. Indehaveren af Staermose Industry, John Stærmose (th.), er glad for at kunne hjælpe en flygtning og anbefaler andre at tage en flygtning i praktik. Foto: Odder Kommune

Virksomhed og flygtning blev et godt match

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staermose Industry har gode erfaringer med at have flygtninge i praktik og anbefaler andre virksomheder at prøve det.

Jeg bliver glad og får energi. Sådan siger 28-årige Jan Beck om sit arbejde hos Staermose Industry på Ballevej i Odder Kommune.

Jan Beck er kurder og er flygtet fra Syrien til Danmark. For tre år siden kom han til Odder, og for et år siden kom han i praktik hos Staermose Industry, der arbejder med pladebearbejdning, laserskæring og stålkonstruktioner.

Praktikforløbet gik så godt, at han senere fik en læreplads hos Staermose Industry i forbindelse med, at han uddanner sig til klejnsmed.

»Hvis man arbejder for en god virksomhed og har en god chef, så bliver man glad. Det duer ikke bare at sidde derhjemme. Man skal op og i gang, så det betyder meget for mig og min fremtid, at jeg arbejder her,« siger Jan Beck.

For indehaveren af Staermose Industry, John Stærmose, har samarbejdet med Jan Beck og Odder Jobcenter også være positivt. Lige nu er der tre flygtninge tilknyttet virksomheden.

»Vi har ofte praktikanter, og jobcenteret er gode til at lave et match mellem de behov, vi har, og de kundskaber, praktikanten har. Det fungerer rigtigt godt,« siger John Stærmose og tilføjer:

»Det betyder meget for dem, der er i praktik her, at de får en tilknytning til arbejdsmarkedet. Men det betyder også meget for mig og de øvrige medarbejdere, at vi kan være med til at flytte en borger fra offentlig forsørgelse til at et regulært arbejde,« siger John Stærmose og anbefaler andre virksomheder at tage en flygtning ind i virksomheden som praktikant eller lignende.

»Prøv det. Det kræver næsten ikke noget arbejde, og hvis ikke det fungerer, kan man hurtigt stoppe samarbejdet. Vi har ikke oplevet nogle særlige problemer,« siger John Stærmose.

Når Jan Beck bliver færdiguddannet som klejnsmed, vil han formentlig få mulighed for at blive ansat hos Staermose Industry. Men kun til han finder et andet arbejde.

»Det er vores holdning, at man skal prøve en anden arbejdsplads også. Praktikanter er velkomne til at komme tilbage her, indtil de finder et andet arbejde, og når de har været ude i nogle år og får erfaring andre steder fra, så vil vi også gerne have dem igen. Men man skal opleve mere end én arbejdsplads,« mener John Stærmose.

Virksomhed og flygtning blev et godt match

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce