Vuggestue på vej i Hundslund

Der er udsigt til flere små legekammerater i Børnehuset Solstrålen i Hundslund, hvor der snart bliver plads til otte vuggestuebørn. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Vuggestue på vej i Hundslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få børn i 0-3-årsalderen gør det urentabelt og sårbart at bevare byens eneste kommunale dagplejer. I stedet vil man integrere børnene i børnehaven.

Hundslund: Det er en dyr løsning at have en dagplejer ansat til at passe to børn i 0-3-årsalderen. Og så er det desuden en meget sårbar løsning for børnene, når dagplejeren holder ferie eller er syg.

Derfor har Hundslund Skole og Børnehus søgt om lov til at flytte de yngste børn over i børnehaven og dermed nedlægge dagplejestillingen til fordel for en integreret institution i børnehuset.

Den ansøgning nikkede børne-, uddannelses- og kulturudvalgets medlemmer forleden ja til.

Dagplejeren hører i praksis under Landsbyordningen Hundslund Skole og Børnehus, men det er vanskeligt at fylde pladserne hos byens eneste kommunale dagplejer. Pr. 1. april er der kun indskrevet to børn til pasning.

- Det er ikke økonomisk bæredygtigt, hvis der er tomme pladser. Hertil kommer de pædagogiske aspekter, hvor sårbarheden i tilfælde af sygdom, ferie m.v. betyder, at der til tider med meget kort varsel skal etableres gæstepasning i børnehaven. Gæstepasningen får derved betydning for tilbuddet for de indskrevne børnehavebørn, lyder forvaltningens argumentation til politikerne.

Vi vil gerne opfylde bestyrelsens ønske og etablere en integreret institution hurtigst muligt.
Lone Jakobi (S) formand for bønre,- uddannelses- og kulturudvalget.
Vuggestuepladser
Når der bliver etableret vuggestuepladser i børnehuset i Hundslund, vil der være cirka 150 vuggestuepladser i kommunen.Vennelund: 22

Egholmgaard: 23

Bifrost: 42

Krible Krable (Skovbakken): 20 (pr. 1.2)

Krible Krable (Udgaard): 30 (pr. 1.2)

Hou: 6

Hundslund: 8 (foråret 2018)

Småbørn på skolen

At de yngste børn skal passes i børnehuset er ikke en helt ny idé. Løsningen tager nemlig forskud på planerne om at flytte børnehuset fra Torupvej op på skolen.

- Vi fik sidst år en henvendelse fra Hundslund med et ønske om at flytte børnehuset op på skolen. Men vi kan ikke vente med at lave en integreret institution i Hundslund, siger Lone Jakobi (S), der er formand for børne,- uddannelses- og kulturudvalget.

Der bliver tale om en integreret institution med plads til maksimalt otte børn i 0-3-årsalderen.

Planerne om at samle alle børn på Hundslund Skole er stadig i proces.

- Vi skal jo have set på, hvad det kræver og hvad det vil koste, inden vi kan gå videre med det arbejde, siger Lone Jakobi.

Udover den ene kommunale dagplejer, er der en privat stordagpleje i Hundslund, Skomagerhuset, der er godkendt til 15 børn i 0-3-årsalderen.

I dialog med dagplejeren arbejdes med forskellige løsninger, bl.a. mulighederne for en stilling i den integrerede institution eller på skolen.

Vuggestue på vej i Hundslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce