27-årig skal i fængsel: Bedrog kæreste for mere end en million kroner

Bla. via låneformularer på internettet optog en 27-årig mand fra Horsens i løbet af sidste år lån for omkring en million kroner i sin daværende kærestes navn. Nu er han blevet idømt en straf på to år og tre måneders fængsel. Arkivfoto

27-årig skal i fængsel: Bedrog kæreste for mere end en million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolai Schjødt Christensen fra Horsens skal i fængsel i to år og tre måneder. Igennem mere end et år optog han stribevis af lån i sin tidligere kærestes navn.

Horsens: Det var ludomani, der drev mig til at gøre det.

Sådan forklarede den 27-årige Nicolai Schjødt Christensen fra Horsens, da han ved Retten i Horsens tilstod bedrageri for mere end en million kroner mod sin tidligere kæreste og et utal af banker og långivere.

Dommen endte på to år og tre måneders fængsel.

Nicolai Schjødt Christensen er dømt for gennem mere end et år at have optaget stribevis af lån hos banker og låneudbydere i sin nu tidligere kærestes navn og i et par enkelte tilfælde en tredje persons navn.

Beløbene svinger i størrelse fra få tusinde kroner op til 75.000 kr. I de fleste tilfælde er bedrageriet sket ved, at den 27-årige har kontaktet lånudbyderne enten telefonisk, via mail eller via låneformularer på internettet. Her har han anmodet om at få oprettet lån i sin daværende kærestes navn.

Når lånet var godkendt, sendte lånudbyderen et elektronisk gældsbrev, som den 27-årige godkendte med kærestens NemId, hvorefter han kunne hæve pengene.

Det har han gjort med både billån og mindre kviklån i mange tilfælde, ligesom han også i flere tilfælde oprettede kassekreditter i kærestens navn, hvorefter han overtrak dem betydeligt.

I alt er den 27-årige blevet dømt for flere end 35 tilfælde af bedrageri, dokumentfalsk, databedrageri og forsøg herpå. Bedrageriet har fundet sted fra foråret 2017 og frem til februar 2018, da han blev anholdt og varetægtsfængslet.

I retten forklarede han, at det handlede om, at han var spilafhængig, og at han skulle skaffe penge til sin afhængighed. Ifølge dommen angrer han nu dybt.

- Jeg er helt færdig med at begå bedrageri. Jeg vil hellere dø end begå nye forhold. Det har ikke været til at holde ud, lød det fra den dømte, som også understregede, at han ikke mente, bedrageriet havde ramt privatpersoner, men kun banker og lånudbydere.

Jeg er helt færdig med at begå bedrageri. Det har ikke været til at holde ud.
Nicolai Schjødt Christensen i retten

Tidligere dømt for det samme

Den 27-åriges forsvarer anmodede retten om at idømme hans klient en straf på højst to års fængsel - og meget gerne betinget.

Anklageren krævede derimod tre et halvt år i fængsel til bedrageren. Det skete bl.a. med henvisning til, at han to gange sidste år er dømt for samme form for lovovertrædelse - nemlig bedrageri mod både en eks-kæreste og en andelsboligforening. Begge gange slap han med en betinget fængselsstraf, mens han altså fortsatte bedrageriet.

Retten besluttede, at dommen skulle være to år og tre måneders ubetinget fængsel.

- Det er skærpende, at bedrageriet er foregået, mens den dømte har en betinget straf for tilsvarende bedrageri. Han har begået de her forhold i prøvetiden for den seneste dom, og så er det også skærpende, at bedrageriet er gået ud over hans kæreste, lød det fra dommeren, som også henviste til, at bedrageriet har et stort omfang i både antal tilfælde og i værdi.

Til gengæld tæller det til Nicolai Schjødt Christensens fordel, at han har erkendt forholdene uden forbehold, og at han - ifølge dommeren - "angrede troværdigt" og har "gode personlige forhold", lige som det i fængslet skulle være lykkedes ham at være kommet fri af sin spilafhængighed.

Han skal nu i fængsel, betale sagens omkostninger og skal inden to uger efter dommen betale en stor erstatning til en lang række banker og lånudbydere og til sin tidligere kæreste.

27-årig skal i fængsel: Bedrog kæreste for mere end en million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce