Ændringer på vej til busruter: Nu går forberedelserne i gang

Flere busruter i det østjyske risikerer at blive ramt af nedskæringer og i nogle tilfælde nedlæggelser. Foto: Kim Haugaard.

Ændringer på vej til busruter: Nu går forberedelserne i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland har planlagt ændringer i busdriften i hele regionen. Det kan også få konsekvenser for de østjyske kommuner.

ØSTJYLLAND: For nylig offentliggjorde Region Midtjylland en række forslag til, hvordan der kan spares på den offentlige trafik i regionen. Ifølge regionen er udgifterne til busdriften steget de seneste 10 år, og det gør at der nu er en "ubalance mellem udgifter og budget på 35 millioner kroner", lyder det på Region Midtjyllands hjemmeside. Det får betydning for flere østjyske busruter, som risikerer at blive skåret ned eller helt nedlagt. Det undrer Kurt Andreassen, der er formand for Teknik og Miljø i Favrskov Kommune.

- Jeg synes, at det er mærkeligt, at regionen vil spare på den offentlige trafik nu, hvor benzinpriserne for eksempel er meget lave. Det må være fordi, man vil flytte penge over til noget andet, siger han.

I Favrskov Kommune går snakken nu i gang om, hvordan man skal forholde sig til forslagene og eventuelle besparelser. Kurt Andreassen afviser dog, at kommunen selv vil betale for eventuelt nedlagte busruter.

- Det er jo en regional opgave, og det er en del af det, vi har dem til. Så nej, det kommer vi ikke til at betale for, siger han.

Syddjurs leder efter løsning

Et andet sted, hvor besparelser i busdriften kan få konsekvenser for borgerne, er i Syddjurs Kommune. Her har politikerne startet en dialog med Midttrafik om, hvordan udfordringen med busdriften bedst kan løses.

- Vi prøver at finde en løsning, som generer borgerne mindst muligt. Det kunne være, at vi har nogle tomme busser kørende rundt, hvor det bedre kan betale sig med eksempelvis teletaxa, siger Kirstine Bille, der er viceborgmester i Syddjurs Kommune.

Både Syddjurs og Norddjurs er dog lidt særlige i forhold til planlægning af den offentlige trafik. Ændringerne på Djursland slår nemlig først igennem med udgangen af 2018, da der også skal tages hensyn til letbanen. Men Kirstine Bille og hendes kolleger er i gang, forsikrer hun.

- Det er ikke sådan, at vi bare sidder på hænderne og venter på, at besparelserne kan komme. Vi arbejder på det og ser, hvordan vi kan lave en løsning, som måske endda bliver til en fordel for os, siger hun.

Borgmestrene i de enkelte kommuner fik listen over de ruter, der er planlagt ændringer i, 6. juli og har indtil slutningen af august til at komme med kommentarer til den. I faktaboksen i denne artikel kan du se, om din busrute bliver påvirket.

Ændringer på vej til busruter: Nu går forberedelserne i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce