Anken nyttede ikke: 62-årig syg mand kendt skyldig i forsøg på manddrab

Vestre Landsret stadfæstede torsdag byrettens dom i en sag om drabsforsøg på Hybenvej. Her blev en 62-årig mand i maj ved Retten i Horsens kendt skyldig i forsøg på manddrab, da han tog kvælertag på sin hustru og slog hende. Manden blev idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid og udvisning af Danmark med indrejseforbud for evigt. Arkivfoto

Anken nyttede ikke: 62-årig syg mand kendt skyldig i forsøg på manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

62-årig psykisk syg mand, der sidste sommer overfaldt sin kone med kvælertag og slag i parrets hjem på Hybenvej, er også af landsretten kendt skyldig i forsøg på manddrab.

Horsens: Det ændrede ikke noget for en 62-årig mand fra Horsens, at han ankede sin dom fra byretten i Horsens, hvor han i maj blev kendt skyldig i forsøg på manddrab på sin hustru.

Vestre Landsret stadfæstede torsdag byrettens dom.

Det betyder, at manden er idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid og derefter udvisning af Danmark med indrejseforbud for evigt.

Desuden blev han af landsretten dømt til at betale sin hustru 110.000 kr. i erstatning.

Familietragedie

Episoden, der af domsmandsretten i Horsens blev betegnet som "en stor tragedie for familien", udspillede sig i sommeren 2017.

Da overfaldt den 62-årige den 2. juli sin 55-årige hustru i parrets lejlighed på Hybenvej.

Han tog kvælertag på hende, så hun ikke kunne få luft, og slog hende flere gange i ansigtet.

Af frygt for sit liv flygtede kvinden og sprang ud over altanen og fire meter ned, hvor hun landede på underboens terrasse. Ved faldet fik hun tre brud i ryggen, brækkede to ribben og højre fod.

Psykotisk da han overfaldt hustru

Den 62-årige mand har lidt af skizofreni i hele sit voksne liv, og under retssagen i Horsens kom det frem, at han var psykotisk, da han overfaldt sin hustru.

På tidspunktet for overfaldet var han indlagt på psykiatrisk hospital i Horsens, men skulle hjem på orlov nogle dage. Allerede den første aften gik det galt. Han var overbevist om, at hustruen forsøgte at forgifte ham med en kop te, hvilket han blev meget vred over og truede hende.

Hun låste sig inde på et værelse, og dagen efter kom parrets voksne sønner og overtalte faren til at lade sig indlægge igen.

Den følgende dag forlod han psykiatrisk hospital om morgenen og gik direkte hjem og overfaldt sin kone. Ifølge lægeerklæringer var hun i livsfare som følge af kvælningsforsøget.

Det er sygdommens skyld

I Retten i Horsens forklarede både hustruen og den ældste søn, at det er sygdommens skyld.

- Jeg ved godt, at det er hans sygdom, der gør, at han bliver farlig og tror, at jeg vil forgifte ham, at jeg er ham utro og vil lave sort magi. Når han ikke er syg, er han en god far, en god mand og et godt menneske, lød det bl.a. fra hustruen.

Den ældste søn, der også vidnede i byretten, rettede en skarp kritik mod psykiatrisk hospital i Horsens.

- Det, han gjorde, skete i en psykose. Jeg giver meget af skylden til psykiatrisk afdeling, fordi de ikke lyttede til os og tog os seriøst. Vi har fået en undskyldning fra dem, men familien skal leve resten af livet med det, sagde sønnen, der bl.a. bebrejdede psykiatrisk afdeling, at de lod den 62-årige forlade stedet den fatale morgen, der endte med overfaldet.Normalt nævner Horsens Folkeblad navn på personer, der bliver idømt mere end et års fængsel, men af hensyn til den dømtes familie, og da der er tale om en alvorligt psykisk syg mand, har vi valgt ikke at offentliggøre navnet.

Anken nyttede ikke: 62-årig syg mand kendt skyldig i forsøg på manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce