Asferg får igen sin egen købmand

Josefine, Rasmus, Maria og Cecilie fra 5. A Asferg Skole har været med til at samle penge ind til den nye købmandsbutik - ved gennem to skoledage at producere og sælge armbånd. Arkivfoto.

Asferg får igen sin egen købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med solid opbakning fra egne rækker har beboerne i Asferg hentet en ny købmand og en ny kæde til landsbyen

ASFERG: Asferg har nu budt velkommen til en ny købmand og en ny butikskæde i de samme lokaler, som indtil for et halvt år siden husede en Spar-købmand. Fremover hedder butikken Min Købmand. Og selv om varerne på hylderne langt hen ad vejen vil være de samme som altid, tror idé-manden Claus Edelgaard på en mere holdbar købmands-løsning i Asferg.

- Fordi der er væsentlig forskel på, om vores købmand driver en Spar-butik eller en Min købmand-forretning, siger han.

- Som en del af Min Købmand-familien vil "vores" købmand have langt friere hænder til at drive sin forretning. Det er en mindre kæde, som ikke blander sig så meget i detaljerne. Den større Spar-kæde bestemte, hvilke varer butikken skulle føre. Og der er altså forskel på, hvad storby-kunderne efterspørger - og hvad Asferg-borgerne gerne vil købe.

Den tidligere købmandsbutik drejede nøglen endegyldigt om for et halvt år siden, og Asferg-borgerne gik med det samme i gang med at finde et alternativ. Claus Edelgaard satte sig i spidsen for etableringen af Støtteforeningen Vestergade 16 - hvilket også er butikkens adresse. Målet var at indsamle 300.000 kroner til etableringen af en ny købmandsbutik.

- I dag er vi oppe på lidt mere end 250.000 kroner - og det er nok til, at vi nu kan sige så kører vi. Den nye købmand vil selv skulle putte et tilsvarende beløb i den genåbnede butik.

Støtteforeningen har fået samlet de mange penge dels ved medlemskontingenter, dels ved donationer - og så har foreningen holdt en grisefest, hvis overskud også røg med i kassen.

Hele vejen i gennem har vi arbejdet tæt sammen med dagligvareleverandøren Dagrofa, som også har været behjælpelig med at finde egnede kandidater til posten som vores nye købmand
ClausEdelgaard, idé-mand bag Støtteforeningen Vestergade 16

Samarbejde med Dagrofa

- Hele vejen i gennem har vi arbejdet tæt sammen med dagligvareleverandøren Dagrofa, som også har været behjælpelig med at finde egnede kandidater til posten som vores nye købmand. Og et af kravene til en ny købmand i landsbyen var, at vedkommende skulle kunne koncentrere sig et hundrede procent om Asferg-butikken.

Dagrofa har også leveret varer til den nu lukkede købmandsbutik i Asferg.

Min Købmand i Asferg kommer desuden til at tilbyde kunderne adgang til en Post Nord-butik, et apotek og formentlig også tips og lotto.

Konstruktionen bag Min Købmand i Asferg er, at Asferg-borgernes Asferg og Omegns Invest Aps. ejer bygningen, mens selve forretningen er ejet af den nye købmand. Min Købmand-kæden tæller 174 selvstændige butikker fordelt over hele landet og er signeret af Dagrofa.

Asferg får igen sin egen købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce