Borgmesteren ikke overrasket over bundplacering

Borgmester Jan Petersen appellerer til de lokale virksomheder om at hjælpe med at skabe grundlag for en mere positiv fortælling om Norddjurs Kommune. Pressefoto

Borgmesteren ikke overrasket over bundplacering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den netop offentliggjorte måling af erhvervsklimaet i 93 af landets 98 kommuner, placerer Dansk Industri Norddjurs på en 87. plads. Den placering kalder borgmester Jan Petersen ærgerlig og appellerer til kommunens virksomheder om sammen med kommunen at skabe en bedre fortælling om Norddjurs Kommune.

Norddjurs: En plads som nummer 87 af 93 på Dansk Industris rangliste over de mest erhvervsvendlige kommuner er ikke noget at prale af. Og det gør borgmester i Norddjurs, Jan Petersen (S) da heller ikke. Omvendt prøver han heller ikke at bortforklare placeringen, som han karakteriserer som "ikke helt uventet".

- Placeringen er ærgerlig. 2018 var på ingen måde et "standard-år" for Norddjurs Kommune. De økonomiske udfordringer, skatteforhøjelse og negativ påvirkning af vores image i den forbindelse trækker formentlig tråde til denne undersøgelse, siger borgmesteren og fortsætter:

- Nu skriver vi 2019, Norddjurs arbejdede sig igennem krisen, og økonomien er på ret kurs. Det giver os mulighed for at arbejde målrettet med at øge bosætningen og markedsføre kommunen.

Jan Petersen peger i den forbindelse på, at letbanen her i foråret langt om længe blev forbundet med Norddjurs, og at det skaber nye håb for en positiv udvikling, når det også lykkes at gøre driften af banen stabil og dermed øge antallet af passagerer.

- Jeg håber, DI's medlemsvirksomheder har lyst til være medskabere af den fortælling og sammen med os løfte Norddjurs derop, hvor kommunen hører til, siger borgmesteren.

Lys forude

Kommunaldirektør Christian Bertelsen oplyser, at han nu vil bruge DI's måling som grundlag for udviklingen i Norddjurs.

- Vi vil nu nærlæse analysen og invitere DI's lokale medlemsvirksomheder til en konkret drøftelse af resultaterne. Vi har brug for mere indsigt i, hvad virksomhederne har behov for, og hvordan vi kan hjælpe, siger han.

Christian Bertelsen påpeger videre, at han og hans forvaltning lige nu er igang med at sætte en udviklingsdagsorden.

- Dette indebærer blandt andet styrkede relationer til en række offentlige og private partnere som eksmpelvis VIA University College, Aarhus Universitet, Københavns Universitets Skovskole i Auning og Stena Line, som åbner en ny forbindelse mellem Norddjurs og Halmstad i Sverige i begyndelsen af 2020.

- Potentialerne i disse styrkede forbindelser skal udnyttes fuldt ud, og det skal ske sammen med det lokale erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, iværksættere og andre interessenter, lyder det fra kommunaldirektøren.

Borgmesteren og kommunaldirektøren hæfter sig samtidig ved, at analysen også viser fremgang for Norddjurs på visse områder.

Effektiv sagsbehandling

Såvel borgmesteren som kommunaldirektøren hæfter sig også ved, at der faktisk er delområder i DI's analyse, hvor Norddjurs klarer sig pænt. Det gælder blandt andet indenfor sagsbehandlingstider, jobcentrets samarbejde med virksomheder, erhvervsfrekvens samt karakterer ved Folkeskolens afgangseksamen.

Det har formanden for DI Randers-Norddjurs, Per Hastrup, også lagt mærke til og siger om den kommunale sagsbehandling:

- For enhver kommune gælder det om at have hurtig og effektiv behandling af sager på vegne af virksomhederne. Det har stor betydning, så virksomhederne ikke skal vente for længe på afgørelser. Unødig ventetid betyder tabt produktion for den enkelte virksomhed. Så det er godt, at Norddjurs Kommune er fint kørende på det område.

I Norddjurs har 58 virksomheder svaret på undersøgelsen. Virksomhederne er inden for DI's brancher, det vil sige blandt andet produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Besvarelserne repræsenterer 1.114 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 12 procent af de privat beskæftigede i kommunen.

Som nævnt deltager kun 93 af landets 98 kommuner. Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø er ikke med, fordi de er for små, til at der kan indhentes tilstrækkeligt med svar.

Borgmesteren ikke overrasket over bundplacering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce