Bortvist direktør efter konkurs: - Jeg er forfærdelig skamfuld

Langt fra alt korn, som har figureret i BMGs regnskaber, har været så håndgribeligt som det på billedet her. Meget af det har kun eksisteret i den ene direktørs lidt for kreative hoved. Arkivfoto

Bortvist direktør efter konkurs: - Jeg er forfærdelig skamfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Møller, hvis svindel med fiktive handler og fakturaer har ført til konkurs i korhandelsvirksomheden BMG, siger i en skriftlig meddelelse, at hans handlinger udelukkende har været et forsøg på at redde en betrængt virksomhed.

RANDERS: Som tidligere omtalt her i avisen blev den ene af de to ejere af kornhandelsfirmaet BMG A/S i Randers, direktør Jens Møller i weekenden bortvist fra virksomheden, efter at det var blevet afsløret, at han havde svindlet med fiktive handeler og fakturaer i et omfang, der havde påført virksomheden så store tab, at den samtidig måtte indgive begæring om konkurs.

BMG blev tirsdag taget under konkursbehandling, og de to kuratorer i boet, Torben Korsager og Søren Christensen Volder, vurderer foreløbig, at svindelen løber op i i hvert fald 70 millioner kroner. Endvidere vurderer de, at over 100 landmænd vil lide store - nogle endda fatale - tab som følge af konkursen.

Siden nyheden om svindelen og konkursen sprang først på ugen, har der været spekuleret i Jens Møllers motiver. Gjorde han det for egen vindings skyld, eller forsøgte han med sine handlinger at komme en virksomhed i økonomiske vanskeligheder til undsætning?

Nu kommer han selv med et svar på det spørgsmål i form af en skriftlig erklæring udsendt via sin advokat Peter Nisgaard Brink fra Advokathuset Funch og Nielsen i Skive.

Ked af det

Den fulde erklæring fra den brødebetyngede, nu tidligere direktør i BMG A/S lyder som følger:

"Jeg er forfærdelig ked af de konsekvenser, som mine handlinger har medført. BMG A/S var grundet markedets udvikling endt i en svær situation. Mine intentioner har alene været, at virksomheden skulle overleve, så arbejdspladserne og min kompagnons og mit livsværk kunne bestå.

Det har aldrig været min intention, at nogle skulle påføres tab herved. På nuværende tidspunkt har jeg ikke mulighed for nærmere at vurdere, hvorvidt de tal, der er oplyst i medierne, stemmer overens med de faktuelle tab, som mine handlinger måtte have påført SparNord og andre kreditorer.

Jeg har via min advokat rettet henvendelse til politi og kurator, for at stå til rådighed med oplysninger, der kan bringe klarhed over hvilket reelt tab, der måtte være indtrådt.

Jeg er forfærdelig skamfuld over at have svigtet alles tillid, og de tab det vil medføre!"

Peter Nisgaard Brink kan ikke oplyse, hvordan hans klient forholder sig til anklagerne mod ham, for som han siger, så skal der først foreligge en sigtelse, før man kan erklære sig skyldig eller uskyldig.

Infomøder to steder

De to kuratorer har også som omtalt i Amtavisen onsdag hyret et uafhængigt revisionsselskab til nærmere at undersøge, hvordan og hvor længe svindelen er begået, i hvilket omfang og med hvilket motiv.

Ifølge kurator Torben Korsager vil man forsøge at sælge virksomheden videre som en "going koncern", og angiveligt har flere selskaber vist interesse for at overtage hele eller dele af kornfirmaet.

Som tidligere nævnt har kuratorerne på grund af det store antal berørte landmænd besluttet at holde to informationsmøder i næste uge. Møderne afholdes tirsdag 5. februar klokken 11 hos VKST, Fulbyvej 15 i Sorø. Samt onsdag 6. februar klokken 14 hos BechBruun, Værkmestergade 2, Aarhus.

Bortvist direktør efter konkurs: - Jeg er forfærdelig skamfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce