Chok i østjysk forening: 750.000 kroner forsvundet fra kassen - kasserer har meldt sig selv til politiet

Den nu tidligere kasserer for Torsted IF har ifølge formanden erkendt, at vedkommende har overflyttet 750.000 kr. fra foreningens kasse til sin egen konto. Foto: Morten Pape

Chok i østjysk forening: 750.000 kroner forsvundet fra kassen - kasserer har meldt sig selv til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kassereren har erkendt at have taget fra kassen og har betalt 200.000 kroner tilbage. De resterende penge mangler i kassen, men formanden understreger, at økonomien er sikret, og at medlemmerne ikke vil blive ramt.

Horsens: Kassen i Torsted IF er igennem en periode på lidt over to år blevet tømt for 750.000 kroner.

Foreningens nu tidligere kasserer har ifølge formanden over for bestyrelsen erkendt at have overført pengene til sin egen konto. Kassereren har betalt 200.000 kroner tilbage - og i samråd med bestyrelsen meldt sig selv til politiet.

Den chokerende historie blev oprullet af bestyrelsen på en ekstraordinær generalforsamling fredag aften, hvor klubbens økonomi var eneste punkt på dagsordenen.

Her fortalte formand Jens Høeg-Petersen de cirka 30 fremmødte, at bestyrelsen for tre uger siden blev bekendt med, at klubbens kasserer, der også bestyrede gymnastikafdelingens kasse, gennem en periode på to til to et halvt år gentagne gange har overført penge fra primært gymnastikafdelingens konto til sig selv.

- Sagen er nu overdraget til politiet, og vi har i bestyrelsen i de seneste uger arbejdet nærmest i døgndrift for at få overblik over, hvad der er sket, og på at sikre økonomien. Jeg er på alles vegne meget ked af sagen, men det er vigtigt for mig at sige, at Torsted IF i dag stadig er en velfungerende klub med en god økonomi, og at alle de arrangementer og aktiviteter, vi har planlagt, bliver gennemført, siger Jens Høeg-Petersen til Folkebladet.

Sagen er nu overdraget til politiet, og vi har i bestyrelsen i de seneste uger arbejdet nærmest i døgndrift for at få overblik over, hvad der er sket, og på at sikre økonomien.
Jens Høeg-Petersen, formand, Torsted IF

Stort flow af penge

- Hvordan kan det ske, at en kasserer uforstyrret kan overføre så mange penge til sin egen konto?

- Vi er en flerstrenget forening, en stor forening med flere tusinde medlemmer, hvor der på bestemte tidspunkter af året er et stort flow af penge. Det har kassereren udnyttet, og vi har i bestyrelsen ikke på noget tidspunkt haft mistanke om, at der var sket noget ulovligt. Så ville vi jo have grebet ind, siger Jens Høeg-Petersen.

- Det er klart, at man efterfølgende tænker, at man burde have tjekket konto-udtogene noget mere, men man må også bare sige, at foreningsarbejde som vores i høj grad bygger på tillid. Når det er sagt, vil jeg også sige, at vi har nu sat gang i et forløb, hvor vi sikrer, at det ikke kan ske igen, siger han.

Sydøstjyllands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse i sagen.

- Meget mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Vi går nu i gang med at undersøge og efterforske sagen, siger Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

Folkebladet har forsøgt at få kontakt med kassereren, men det har ikke været muligt.

Chok i østjysk forening: 750.000 kroner forsvundet fra kassen - kasserer har meldt sig selv til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce