DF vil have tal på kommunalt ansatte med tørklæde - forvaltningen afviser

Claus Kvist Hansen (DF) vil have Horsens Kommune til at tælle, hvor mange af kommunens ansatte der går med tørklæde, hvilke job de bestrider, og om der har været klager over tørklædet. Foto: Morten Pape

DF vil have tal på kommunalt ansatte med tørklæde - forvaltningen afviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Claus Kvist Hansen vil vide, hvor mange af Horsens Kommunes knap 7000 ansatte der bærer religiøst tørklæde. Det kan ikke lade sig gøre, lyder svaret.

Horsens: Cirka hvor mange af kommunens knap 7000 ansatte bærer tørklæde i arbejdstiden, hvad er deres job, og har der været klager over det?

De tre spørgsmål har byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Claus Kvist Hansen stillet til kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen. Men det kan han ikke få svar på.

"I Horsens Kommune registrerer vi ikke anvendelsen af religiøse tørklæder blandt de ansatte. Valg af religion er ligesom medlemskab af en fagforening ikke oplysninger, vi lovligt kan indsamle og opbevare. Det er derfor ikke muligt at svare på, hvor mange der vælger at bære et religiøst tørklæde i arbejdstiden. Administrationen er ikke bekendt med klager som følge af ansatte, der bærer tørklæde," lyder det i svaret fra forvaltningen.

Men den går ikke, mener Claus Kvist Hansen, som holder fast i, at det må kunne lade sig gøre at tælle tørklæderne.

- Det er jo ikke et svar. Man har ikke engang forsøgt at besvare det, og det, synes jeg, er underligt. Jeg beder ikke om, at de skal gå ind i folks personalesager eller lave en ph.d.-afhandling, jeg beder bare om et cirka-tal, siger han til Folkebladet.

Og Claus Kvist Hansen mener ganske enkelt ikke, at det kan være så svært.

- De skal bare sende en mail ud til institutionerne og spørge lederne: Hvor mange medarbejdere har I med tørklæder? Mere videnskabeligt behøver det ikke at være, lyder det.

Men selvom svaret fra kommunen er en blank afvisning, giver Claus Kvist Hansen ikke op.

- Nu stiller jeg spørgsmål til det mangelfulde svar på næste økonomiudvalgsmøde. Jeg mener ikke, det kan være rigtigt, at jeg ikke kan få svar, og jeg regner med, at man imødekommer mit spørgsmål. Det behøver ikke være så besværligt, siger han.

De skal bare sende en mail ud til institutionerne og spørge lederne: Hvor mange medarbejdere har I med tørklæder? Mere videnskabeligt behøver det ikke at være.
Claus Kvist Hansen (DF)

Tvivlsom opbakning

Grunden til, at Claus Kvist Hansen ønsker at få belyst antallet af tørklædebærere blandt kommunens ansatte, skal findes i et muligt hul i lovgivningen, som åbner for. at det kan gøres ulovligt for visse grupper af kommunalt ansatte at bære tørklæde i arbejdstiden.

- Justitsministeriet mener ikke, det er lovligt med et forbud imod tørklæder hos offentligt ansatte, men måske er det alligevel ikke ulovligt, hvis det udelukkende gælder offentligt ansatte med borgerkontakt. Den nuancering giver mulighed for, at der måske er en anden vej, påpeger Claus Kvist Hansen.

- Hele spørgsmålet om tørklæder har raset i mange år. Vi er opmærksomme på denne problematik, så et sted at starte er at få afdækket omfanget, lyder det fra Claus Kvist Hansen, der principielt går ind for et forbud mod det, han kalder "voldsomme religiøse og politiske symboler" blandt offentligt ansatte.

Men uanset om han får tal på de kommunale tørklædebærere eller ej, er han godt klar over, at hans holdning til tørklæder måske ikke deles af ret mange i byrådssalen i Horsens.

- Det bliver vanskeligt at få noget igennem. Jeg kender nogenlunde mine byrådskolleger, og de er ikke meget for at snakke om sådan noget her, siger han.

DF vil have tal på kommunalt ansatte med tørklæde - forvaltningen afviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce