Den bundlinje havde direktøren ikke forventet efter et turbulent år med kæmpe ombygning i Aarhus

Jesper Due, adm. direktør i Løvbjerg Supermarked A/S, glæder sig over en stigende indtjening i et år, han kalder turbulent. Arkivfoto

Den bundlinje havde direktøren ikke forventet efter et turbulent år med kæmpe ombygning i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny grossist, udskiftning i sortimentet og omfattende renovering af en af kædens største butikker på Trøjborg - skabte ikke forventning om øget indtjeningen i Løvbjerg Supermarked A/S, men det blev det overraskende til.

ØSTJYLLAND: 2017 var et turbulent år i Løvbjerg Supermarked A/S, fortæller adm. direktør Jesper Due.

- Men det er gået utrolig godt, siger han.

Det fremgår også af det netop offentliggjorte årsregnskab for supermarkedskæden, der har hovedkontor i Horsens og driver 16 butikker - 15 i Jylland og en på Fyn.

Omsætningen er lige som sidste år på godt en mia. kr. Den faldt dog med ca. 11 mio. kr., og det skyldes ifølge adm. direktør Jesper Due primært manglende omsætning i forbindelse med ombygning af kædens Trøjborg-butik i Aarhus.

- Det er en af vores største butikker, som har gennemgået en gennemgribende renovering, så det har ikke kunnet undgå at påvirke omsætningen, fortæller han.

Nøgletal for Løvbjerg Supermarked
Omsætningen i Løvbjerg Supermarked A/S har i flere år ligget stabilt på lige godt en mia. kr. Likviditetsgraden har de senere år ligget mellem 75 og 79 pct., men i 2017 blev den øget markant til 92 pct.

Egenkapitalen var ved udgangen af 2017 ca. 121,5 mio. kr.

Der var i 2017 gennemsnitligt 381 fuldtidsansatte i kæden.

Overskud steg mod forventning

Til gengæld blev der rundt regnet hentet en halv mio. kr. ekstra til bundlinjen. Resultatet blev et overskud før skat på ca. 6,8 mio. kr. mod ca. 6,3 mio. kr. i 2016.

- Det er vi meget tilfredse med, for den stigning havde vi ikke forventet. Målsætningen var at fastholde 2016-resultatet, fortæller Jesper Due.

- Vi skiftede grossist i 2017 og har i den forbindelse også skiftet mere end halvdelen af vores varer. Når så mange varer skal skiftes ud, er der en del omkostninger forbundet bl.a. med at realisere de udgåede varer, forklarer han.

Skiftet fra Reitan Distribution til Dagrofa som leverandør er dog taklet forbløffende godt af både medarbejdere, ny og tidligere grossist, tilføjer han.

Samtidig har der over hele linjen været fokus på omkostningerne, hvilket også har spillet positivt ind på resultatet, mener direktøren.

Flere butikker på vej

Løvbjerg-kæden måtte i årene 2012-2014 sluge et underskud på samlet ca. 28 mio. kr. før skat.

Siden har kæden iværksat flere tiltag med succes. Bl.a. er fokuset på ferskvarer øget, der er investeret i nyt inventar, og der har været fokus på omkostninger på strategisk udvalgte områder som strøm, husleje og markedsføring, forklarede Jesper Due sidste år til Horsens Folkeblad.

Det er nu tredje år i træk, at kæden lander et fornuftigt overskud. Samtidig er likviditeten forbedret markant, og det ruster ifølge Jesper Due kæden til at åbne nye butikker.

- Vi har konkrete placeringer, vi arbejder på, men ingen kontrakter er skrevet under endnu, siger han.

Direktøren forventer ikke, at en butiksåbning bliver en realitet i 2018.

- Det kan vi næppe nå, men vi håber at kunne offentliggøren en placering i år, siger han.

Omfanget af kommende Løvbjerg-butikker vil han ikke lægge sig fast på.

- Men vi har ingen ambitioner om en vanvittig stor ekspansion. Det afgørende for os er den helt rigtige placering. Hvis den kommer, er vi klar, men hvis placeringen ikke er helt rigtig, springer vi heller over, siger han.

De konkrete placeringer, der er i kikkerten, ønsker Jesper Due heller ikke at løfte sløret for.

- Men det er Jylland og Fyn, der er mest interessant for os. Sjælland er ikke en prioritet, afslører han.

Den bundlinje havde direktøren ikke forventet efter et turbulent år med kæmpe ombygning i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce