Efter rekordregnskab: Confac deler ud af millionoverskuddet til medarbejderne


Efter rekordregnskab: Confac deler ud af millionoverskuddet til medarbejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers-virksomheden Confac uddeler næsten tre millioner kroner til medarbejderne i form af udbytte og aktier som tak for et 'tilfredsstillende resultat' i det netop afsluttede regnskabsår.

Randers: "En forretning som ikke indbringer andet end penge, er en dårlig forretning".

Det er medejer og direktør Erling Holm fra Confac A/S, der med et citat fra Henry Ford sætter fællesnævneren for virksomhedens drift og resultater i det seneste regnskabsår - Confacs hidtil bedste med et resultat på 27,5 millioner kroner før skat, en overskudsgrad på 15,4 procent og en egenkapital på 54,1 procent svarende til 54 millioner kroner.

Det er lykkedes at få rekordresultatet i hus og sikre en forøget indtjening på trods af en ikke ubetydelig reduktion af omsætningen på handelsvarer.

- De seneste år har vi udnyttet kapaciteten i produktionsapparatet fuldt ud, og det er takket være hele holdets indsats, at vi trods lavere omsætning som konsekvens af en markant reduktion i forhandlede produkter har formået at lande et særdeles tilfredsstillende resultat med afsæt i en forbedret udnyttelse af kapaciteten. På den baggrund finder vi det helt naturligt, at dele årets overskud med medarbejderne, der i gennemsnit får en ekstra julegave på 20.000 kroner hver og derudover tildeles en aktieandel til en værdi af 24.000 kroner i løbet af 2018, slår Erling Holm fast og pointerer, at 'resultater der rykker' skabes med mennesker som omdrejningspunkt gennem en kombination af gode produkter og metoder samt et skarpt individuelt fokus på kundernes behov.

Følger strategien

Erling Holm peger i den sammenhæng på, at Confac har neddroslet handelsvarer som konsekvens af en strategisk beslutning om kun at levere pakkeløsninger til nøje udvalgte projekter i samarbejde med nøje udvalgte underleverandører, hvorved omsætningen er faldet med 8 procent, og fortsætter:

- Vi var godt klar over, at det ville koste på omsætningen, men vi ser beslutningen som afgørende for, at vi, også når det gælder underleverancer, ikke går på kompromis i forhold til produktkvalitet, leveringssikkerhed, projektstyring og kundeservice.

- Beslutningen understreger således den kvalitets-strategi, der har fulgt Confac, siden vi etablerede fabrikken, og vi er ikke i tvivl om, at et fortsat skarpt fokus på såvel egen som underleverandørers kvalitetsprofil både på kort og langt sigt vil komme alle til gode, konstaterer Erling Holm.

Erling Holm forudser i øvrigt, at Confac gennem samarbejdet med søstervirksomheden A/S Magnus Holm vil have de bedste kort på hånden til i årene frem at udbrede sortimentet af relevante produkter, og tilføjer, at Confac forventer at kunne implementere produktionen af en del tidligere handelsvarer på virksomhedens nye produktionsanlæg i Randers.

Klar til ansættelsesboost

- Med udbygningen af vores fabrik i Randers, der bliver klar i løbet af foråret, får vi fordoblet virksomhedens kapacitet, og vi forventer frem gennem andet halvår en successiv vækst i egenproduceret omsætning, som vi blandt andet gennem en selektiv ordreindgang vil udnytte til at sikre vores kunder markant reducerede leveringstider på betonelementer.

- Men, understreger Erling Holm, vi vil især have et skarpt fokus på de indre linjer med henblik på som led i at regulært ansættelses-boom at sikre ansættelse af og investering i de rette medarbejdere, der jo er afgørende for, at vi får succes med at omsætte den øgede kapacitet til en styrket konkurrenceevne.

Ordningen med medarbejderejerskab blev indført tilbage i 2010, men som Erling Holm forklarer:

- Det har hele tiden været vores helt oprindelige afsæt. Vi var fire, der stiftede selskabet for ti år siden, som alle hver især havde været almindelige medarbejdere i 20-25 år på daværende tidspunkt. Og vi kunne se, at det at eje noget var noget helt andet. I en virksomhed er der typisk et ejerhold og et ledelseslag og så et medarbejderlag, og de lagdelinger ønskede vi at gøre op med.

- Vi ville gerne sikre os, at alle - uanset om man er ufaglært eller civilingeniør eller arbejdsleder - havde den samme grundlæggende interesse i firmaets ve og vel. Og frem for bare at uddele en bonus engang imellem, når det går godt, har vores udgangspunkt været, at det skal være et reelt medarbejderejerskab, før det giver mening for os, siger han.

Efter rekordregnskab: Confac deler ud af millionoverskuddet til medarbejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce