Enhedslisten politianmelder Britt Bager i donationssag

Britt Bager (V) og Marcus Knuth (V) er blevet politianmeldt af Enhedslisten for at have modtager anonyme donationer i strid med loven.

Enhedslisten politianmelder Britt Bager i donationssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Britt Bager og Marcus Knuth bliver politianmeldt af Enhedslisten efter sager om anonyme donationer.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen og Eva Flyvholm politianmelder Venstres Britt Bager og Marcus Knuth efter sager om anonyme donationer over samlet 20.000 kroner.

Det skriver Enhedslisten i en pressemeddelelse.

- Jeg synes det er helt afgørende at vi ved, hvilke pengekræfter der står bag partier.

- Nu står vi i en konkret sag, hvor statsministeren og indenrigsministeren siger, at Venstre ikke har begået noget ulovligt, og på den anden har fremmelige juraeksperter, der siger, at der er begået et lovbrud.

- Så er det helt naturligt, at vi må have anklagemyndigheden ind over og afdække, om der er begået noget ulovligt, siger medlem af Folketinget for Enhedslisten Eva Flyvholm i pressemeddelelsen.

Sagen handler om, hvorvidt det er tilladt at anonymisere politiske donorer, som kanaliserer penge til politikeres valgkampe ved hjælp af flere selskaber.

Donationer over 20.000 kroner skal offentliggøres, men ved at sprede donationerne ud over flere forskellige selskaber kan donorerne holdes anonyme.

Britt Bager (V) har modtaget samlet 100.000 kroner ved den seneste valgkamp fra fem forskellige selskaber, der er ejet af samme person.

Marcus Knuth har modtaget to anonyme donationer af hver omkring 20.000 kroner. Politikken har skrevet, at de begge er fra erhvervsmanden Fritz Schur.

- Det vil jeg mene er en klar omgåelse af lovens beløbsgrænse, sagde juraprofessor Morten Broberg fra Københavns Universitet til Politikken i onsdagens avis og fortsatte:

- Når jeg bruger udtrykket "omgåelse" om den omtvistede praksis, ligger der heri, at jeg mener, at denne praksis indebærer en overtrædelse af loven.

Britt Bager (V) har tidligere til Radio24syv sagt:

- Der er ikke nogen person, der har givet mig 100.000 kroner. Der er fem forskellige virksomheder. Så der er ikke nogen pligt til, at vi oplyser hvem ejeren er.

- Jeg henholder mig til, hvordan loven er, og den følger jeg selvfølgeligt. Jeg forholder mig ikke til lovens ånd, men til lovens bogstav.

Enhedslisten politianmelder Britt Bager i donationssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce