Erhvervsdrivende fik stjålet sit udstyr - så tog han hjem og ringede på hos tyven

Nicolai Michaelsen ejer både Randers' to Sushimania-restauranter, en tøjbutik og den tidligere Bus Stop Diner, som lige nu er ved at blive forvandlet til noget nyt - og endnu hemmeligt. Arkivfoto: Morten Lund

Erhvervsdrivende fik stjålet sit udstyr - så tog han hjem og ringede på hos tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad der skulle have været en stille og rolig civil anholdelse udviklede sig til et slagsmål med både slag, spark og bid. Men Nicolai Michaelsen fik sine ting igen og fortryder dermed ikke sin måde at håndtere tyveriet på.

RANDERS: Torsdag formiddag fik Nicolai Michaelsen, der ejer Sushimania i Randers Storcenter, et telefonopkald, der gjorde ham rasende.

- En af mine kokke ringede og fortalte, at restaurantens it-udstyr var stjålet. Uden det kan vi hverken modtage bestillinger over telefonen eller online, og det betyder, at jeg mister 4000-5000 kroner for hver dag, jeg skal undvære det udstyr. Derfor reagerede jeg hurtigt og tog ud til restauranten, hvor jeg hentede videoen fra vores overvågningssystem, fortæller han og tilføjer, at han havde heldet med sig - videoen viste nemlig tydelige billeder af tyven.

Her ville næste skridt normalt være at anmelde tyveriet og overdrage videoen til politiet. Men det havde Nicolai Michaelsen ikke tålmodighed til, så han valgte at tage sagen i egen hånd.

- Al respekt for politiets arbejde, men jeg ved, hvor få ressourcer det har, fortæller han og tilføjer, at han for ganske nylig har oplevet at ringe og anmelde en episode blot for at få at vide, at der ikke var nogen betjente, der havde tid til at rykke ud.

- Det ville jeg ikke risikere igen, for jeg skulle bruge mine ting. Så jeg viste overvågningsvideoen til nogen i mit netværk, som lynhurtigt genkendte gerningsmanden, og så tog en af mine medarbejdere og jeg hjem til tyven og ringede på, forklarer Nicolai Michaelsen.

- Hej tyv. Giv mig lige mine ting.

Her blev de mødt af en noget paf 42-årig mand.

- Da han åbnede døren, sagde jeg, at jeg har videoovervågning, der viser ham stjæle mine ting, og at jeg ville have tingene igen. Og så sagde han bare "Okay, dem henter jeg". Jeg tror, han blev paf og vidste, slaget var tabt, lyder det fra Nicolai Michaelsen.

Da han efterfølgende gav den 42-årige besked på at følge med ud på vejen for at vente på politiet, gik det dog knap så let.

- Han tog sine sko på og gik med ud på vejen, men så begyndte han pludselig at løbe, forklarer Nicolai Michaelsen, som sammen med sin ansatte satte efter.

Kort efter lykkedes det de to mænd fra Sushimania at fange tyven på Sct. Peters Gade. Men så eskalerede det, der ifølge Nicolai Michaelsen skulle have været en stille og rolig civil anholdelse.

- Da vi holdt ham fast blev han meget aggressiv og truende og begyndte at sparke og slå for at komme fri. Og så begyndte vi også at sparke og slå, fortæller han.

Satte tænderne i betjent

De tre mænd nåede at slås i flere minutter, inden de blev opdaget af en politibetjent, der var ude på en løbetur.

Betjenten løb over og præsenterede sig i et forsøg på at få den 42-årige mand til at falde til ro. Men det havde den stik modsatte effekt.

- Ud over at slå og sparke begyndte han at kradse os og forsøgte også at samle glasskår op fra vejen, inden han bed både betjenten og min makker rigtig hårdt, fortæller Nicolai Michaelsen.

Det lykkedes dog betjenten og de to mænd fra storcentret at tilbageholde den 42-årige, indtil en patrulje kom frem og anholdt og sigtede ham for butikstyveri og vold mod en politimand.

Under anholdelsen blev den 42-årige visiteret, og her blev der fundet flere tusinde kroner i kontanter. En stor del af pengene blev beslaglagt, da manden havde en del ubetalte politibøder liggende. Derudover fandt politiet under en ransagning af mandens hjem noget hash, og han blev dermed også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Det oplyser Østjyllands Politi.

Vidste det kunne være farligt

Da Amtsavisen dagen efter slagsmålet taler med Nicolai Michaelsen, går han rundt med en øm krop og adskillige blå mærker. Men han fortryder ikke, at han tog sagen i egen hånd.

- Jeg var så gal over tyveriet. Rasende. Og jeg vidste, det skulle gå stærkt med at få udstyret tilbage, hvis jeg ikke skulle miste mange tusinde kroner. Derfor valgte jeg selv at tage affære, og det er hverken første eller sidste gang, at jeg gør det, siger han og fortsætter:

- Ud over de to Sushimania-restauranter i Randers driver jeg også en tøjforretning i midtbyen, og der har jeg flere gange foretaget civile anholdelser af butikstyve. Flere gange har det også udviklet sig til slagsmål, så jeg ved da godt, at det kan være farligt selv at finde og tilbageholde kriminelle, men hvis man stjæler fra mig, tager jeg den hele vejen.

Erhvervsdrivende fik stjålet sit udstyr - så tog han hjem og ringede på hos tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce