Flere piger vil ud på byggepladserne: Jeg vil ikke bare sidde bag en computer

Katrine Hansen (t.v.) og Sikkersoq Kirsten Mathæussen Jensen begyndte torsdag på eux-uddannelsen på Learnmark, hvor de skal kombinere gymnasielle fag med håndværk inden for byggebranchen. Foto: Learnmark

Flere piger vil ud på byggepladserne: Jeg vil ikke bare sidde bag en computer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kræver ikke særlig muskelkraft at uddanne sig i byggebranchen, vurderer Sikkersoq Kirsten Jensen, som er gået efter en uddannelse, hvor hun ikke kun skal sidde bag en computer.

Horsens: På eux-uddannelserne til tømrer, murer og struktør på Learnmark Tech er der i januar 2019 næsten dobbelt så mange piger som på samme tidspunkt sidste år.

Det oplyser Learnmark, som har set nærmere på fordelingen af kønnene blandt de elever, der netop er startet på den særlige eux-uddannelse, som kombinerer håndværk med gymnasielle fag.

Fem ud af 48 eux-elever er piger, og de har alle valgt en uddannelse inden for byggeri.

To af dem er Sikkersoq Kirsten Mathæussen Jensen og Katrine Hansen, som vil være struktører, før de videreuddanner sig.

- Jeg vil gerne have en håndværksuddannelse, før jeg læser videre til ingeniør. Samtidig havde jeg lyst til at prøve noget nyt, og jeg ville gerne tage en uddannelse, hvor jeg ikke kun sidder bag ved en computer, siger Sikkersoq Kirsten Mathæussen Jensen i en pressemeddelelse fra Learnmark.

Hendes klassekammerat Katrine Hansen drømmer om at uddanne sig til arkitekt. Hun har også valgt at uddanne sig til eux-struktør, fordi hun på den måde både får en praktisk uddannelse og fag på gymnasieniveau, så hun kan læse direkte videre.

- Min plan var egentlig at uddanne mig til eux-tømrer, men så prøvede jeg struktørarbejdet, da jeg gik på grundforløb 1. Det er et fag med både udfordringer og gode jobmuligheder, og jeg glæder mig til at komme i gang med uddannelsen. Jeg har endnu ikke besluttet, om jeg vil uddanne mig til anlægs- eller bygningsstruktør, men det skal jeg snart gøre, så jeg kan begynde at søge læreplads, siger hun i pressemeddelelsen.

Kræver ikke særlig muskelkraft

De to pigers valg harmonerer med en ambition i Byggeriets Kvinderåd om at fordoble andelen af kvinder i branchen over de næste 10 år.

Det mål er man på vej til at nå i Horsens, oplyser Learnmark.

En kampagne fra Dansk Byggeri om flere kvinder i byggeriet har ifølge Katrine Hansen og Sikkersoq Kirsten Mathæussen Jensen ikke haft indflydelse på deres uddannelsesvalg, siger de.

Men de bakker gerne op om anbefalingerne fra Byggeriets Kvinderåd, der blandt andet har fokus på tekniske hjælpemidler.

- Jeg har talt med min lærer Nana, som underviser på uddannelsen til bygningsstruktør, og hun fortæller, at det ikke kræver særlig muskelkraft at være bygningsstruktør. Der er så mange hjælpemidler, at jeg sagtens kan klare mig i branchen, siger Sikkersoq Kirsten Mathæussen Jensen til Learnmark.

Flere piger vil ud på byggepladserne: Jeg vil ikke bare sidde bag en computer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce