Flere vil læse til ingeniør i Horsens

Ingeniøruddannelserne på VIA Universtity College i Horsens er populære blandt kommende studerende. Da ansøgningsfristen til kvote 2 udløb fredag, havde 18 pct. flere end sidste år søgt ind. Arkivfoto

Flere vil læse til ingeniør i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2174 havde søgt ind på en af uddannelserne på VIA University College, da fristen for at søge ind via kvote 2 udløb fredag middag.

Horsens: 333 kommende studerende vil gerne studere på en af uddannelserne til ingeniør på VIA University College i Horsens.

Det er en stigning på 18 pct. i forhold til sidste år, og det gør uddannelserne til højdespringer, når det gælder antallet af ansøgninger til de lokale uddannelser.

Fristen for at søge ind via kvote 2 til videregående uddannelser lukkede fredag kl. 12, og Campus Horsens kan nu konstatere, at flere kommende studerende samlet set har søgt om lov til at tage deres uddannelse i Horsens i år i forhold til sidste år.

I alt har 2174 søgt ind på en af de uddannelser, VIA udbyder i Horsens. Det er lidt flere end sidste år, da 2102 søgte ind.

Det er særligt ingeniøruddannelserne, der trækker stigningen, mens antallet af ansøgere til pædagoguddannelserne holder niveauet fra sidste år. Til gengæld er antallet af ansøgere til sygeplejestudiet faldet. Det betyder, at niveauet, der steg 25 pct. sidste år, nu er tilbage på niveau med ansøgertallet i 2017.

Stigningen i antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne glæder prorektor Louise Gade, der er den øverste ansvarlige for alle VIA's uddannelser.

- Vi er utroligt glade for fremgangen i søgningen til VIA's ingeniøruddannelser, da der jo i erhvervslivet i den grad er mangel på ingeniører med stærke erhvervsrettede kompetencer, som VIA uddanner ingeniører med, siger Louise Gade i en pressemeddelelse, hvor hun også oplyser, at VIA har investeret ekstra meget i ingeniøruddannelserne - bl.a. via samarbejde med virksomheder og masser af udviklingsarbejde, som de studerende kan deltage i.

Horsens er en populær studieby

Og at uddannelserne til ingeniør og inden for business og byggeri er populære i Horsens, glæder formanden for VIA University College Peter Sørensen, der også er borgmester i Horsens.

- Horsens bliver en stadig mere populær studieby, og det ser ud til, at VIA's store fokus på netop ingeniøruddannelserne bærer frugt. Det er til gavn for hele Danmark, da prognoser viser, at vi i 2025 vil stå over for en massiv mangel på ingeniører, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Det er stadig muligt for kommende studerende at ønske at komme til at læse i Horsens. Ansøgningsfristen for at søge ind via kvote 1 er 5. juli.

Alle ansøgere får 26. juli besked, om de er optaget på den uddannelse, de har ønsket.

Flere vil læse til ingeniør i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce