Første skridt til udvidelse af E45: Hvilke ideer har brugerne af vejen?

Har du input til emnet eller bare lyst til at høre mere om det indledende arbejde forud for en udvidelse af E45, kan du deltage i borgermøder om sagen i Løsning, Skanderborg og Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Første skridt til udvidelse af E45: Hvilke ideer har brugerne af vejen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet inviterer til borgermøder i Skanderborg, Løsning og Horsens om vvm-undersøgelsen af en udvidelse af motorvejen mellem Vejle og Skanderborg S, der går i gang nu.

Horsens: Det første skridt mod en udvidelse af motorvej E45 blev taget, da regeringen i fjor afsatte penge til en vvm-undersøgelse (vurdering af virkning for miljøet) af den 85 km lange strækning mellem Vejle og Randers N.

VVM-undersøgelserne af delstrækningen mellem Vejle og Skanderborg S går i gang før sommerferien, og i den forbindelse inviterer Vejdirektoratet til tre borgermøder i Løsning, Skanderborg og Horsens.

Det første borgermøde holdes mandag 18. juni kl. 19-21 hos Landsbyforordningen Ejer Bavnehøj, Risvej 28. Det andet tirsdag 26. juni kl. 19-21 på Spisegaarden, Ny Skolegade 11 i Løsning, og det tredje onsdag 27. juni kl. 19-21 i foredragssalen på Horsens Rådhus. Man har også frem til 20. august mulighed for at sende forslag og ideer skriftligt via Vejdirektoratets høringsportal.

- Vi håber, at rigtig mange borgere, virksomheder og interesseorganisationer har lyst til at bidrage med forslag og ideer, siger Jacob Pryds Winkel, projektleder på undersøgelsesstrækningen fra Vejle til Skanderborg S.

På borgermøderne vil Vejdirektoratet orientere om baggrunden for undersøgelsen og beskrive det videre arbejde. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med ideer og forslag til forhold, som Vejdirektoratet skal være særligt opmærksomme på i det videre arbejde med vvm-undersøgelsen for motorvejsudbygningen.

Undersøgelse varer to år

I vvm-undersøgelserne bliver støjgener, natur og miljø undersøgt, og det klarlægges, hvordan en udbygning af motorvejen vil påvirke miljøet. Som del af undersøgelsen indgår også vurderinger af forskellige løsningsforslag.

Vvm-undersøgelserne forventes at vare i cirka to år. Den afsluttende høring forventes afholdt forår 2020, hvor der også bliver holdt borgermøder. Herefter kan en indstilling om projekterne udarbejdes med henblik på en politisk drøftelse og beslutning.

Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udbygge strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S til seks spor. Udbygningen forventes færdig i efteråret 2018, og der bliver efterfølgende lagt nyt slidlag på strækningen i 2019.

Første skridt til udvidelse af E45: Hvilke ideer har brugerne af vejen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce