Godt vejr har gjort sit: Rekordmange turister besøgte Østjylland i maj

De østjyske lystbådehavne havde en god maj måned med mange både i havn. Arkivfoto.

Godt vejr har gjort sit: Rekordmange turister besøgte Østjylland i maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helligdage og godt vejr fik ni procent flere turister til at overnatte i Østjylland i maj i forhold til samme måned sidste år. Især udenlandske turister vælger at overnatte i Aarhus, lyder det fra turistchef.

ØSTJYLLAND: De østjyske hoteller, lystbådehavne og sommerhusudlejninger har haft mere travlt i maj måned, end de ellers plejer at have.

Ni procent flere turister valgte nemlig at overnatte i Østjylland i maj måned i år i forhold til maj 2017.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Overnatninger i lystbådehavnene topper med hele 37 procent, og hos Aarhus Lystbådehavn har de sjældent oplevet så stort et tryk, som de har gjort de sidste par måneder.

- Vi kunne tage mange flere gæster ind. Der er lang venteliste til pladserne, og dagligt får jeg forespørgsler på at få en plads i havnen, men der er helt fyldt op, fortæller Ejvind Nielsen, der er havnechef i lystbådehavnen.

Han mener, det skyldes lystbådehavnens nye omgivelser og adgangen til byen fra bådene.

- Lige nu er der ikke en eneste ledig gæsteplads, og der bliver ved at være interesserede, der kontakter os. Den stigning forventer jeg vil være stationær især med det kommende VM, lyder det fra havnechefen.

Også hos Feriepartner Ebeltoft, der udlejer sommerhuse på Djursland, har de oplevet en bedre maj måned, end de plejer. 25 procent flere turister overnattede i et feriehus, hvilket også Direktør Edith Derdau har bemærket.

- Vi har virkelig haft mange flere bookinger end ellers, nok omkring de 25 procent, som på landsplan. For det første lå kristihimmelfartsferien og pinsen begge i maj, og så var det også ganske fint vejr i den måned til at tage i sommerhus, forklarer hun.

Det varme vejr har givet endnu flere turister lyst til at tage i sommerhus, så de næste tre uger er så godt som udsolgt hos udlejningsbureauet.

Flere udenlandske turister

Maj har med sine ferie- og helligdage toppet sidste år, men i perioden januar til maj var der ellers 4.621 færre overnatninger i Østjylland end i samme periode sidste år, hvor Aarhus var europæisk kulturhovedstad.

- 2017 slog alle rekorder for Østjylland. Efterspørgslen er lige nu knap så stor som sidste år, men vi har faktisk haft en vækst på 4.100 hotelovernatninger i Aarhus i år til dato. Vi bliver altså stadig ved med at lægge på i antallet af gæster, der kommer hertil, fortæller Peer H. Kristensen, der er turistdirektør i VisitAarhus.

Især er det turister fra Tyskland, Sverige, Norge og Holland, der finder vej til det østjyske.

- De internationale turister vil vi gerne have. Hvis vi skal have dansk turisme og turismen i Østjylland til at udvikle sig, skal vi også satse på mere end det danske marked, for ellers sidder alle og spiser af en lille kage, hvor der er en hvis mængde turister til rådighed, siger Peer H. Kristensen

Han giver de nye SAS-ruter en del af forklaringen på, at der har været 9000 flere internationale overnatninger.

- Det er blevet lettere at komme hertil. Vi er blevet mere kendte, og kulturhovedstaden har været med til at åbne øjnene for, hvad Aarhus kan. Ferieturismen er uden tvivl i vækst modsat erhvervsturismen, og den internationale ferieturisme er vi ikke færdige med at vækste på.

Godt vejr har gjort sit: Rekordmange turister besøgte Østjylland i maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce