Her er Micki Chengs bud på den perfekte pandekage

Pandekager kan ikke laves forkert, men ifølge Micki Cheng er der gode og mindre gode måder at gøre det på. Foto: Carsten Mol

Her er Micki Chengs bud på den perfekte pandekage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Du husker sikkert Micki Cheng for den avancerede bagekunst han leverede som vinder af Den store bagedyst, men det er langt fra altid, han begiver sig ud i storstilede lagkager, når sukkertrangen melder sig.

- Når kagesulten rammer, er pandekager et perfekt alternativ. Jeg elsker virkelig pandekager, netop fordi det er en af de her lækre, syndige ting, man lynhurtigt kan lave, siger han.

13. februar er det international pandekagedag, og i år er dagen fint placeret midt i vinterferien. Derfor er der da også rigeligt med gode undskyldninger for at mæske sig i de flade fristelser.

- Jeg spiser pandekager en gang om måneden, i hvert fald. I nogle perioder en gang om ugen. Jeg skal helt sikkert fejre dagen med en pandekage eller to til dessert i aften, fortæller Micki Cheng.

Pandekager kan laves på mange måder, og der findes ikke en rigtig eller forkert. Alligevel har Micki Cheng dog en klar favoritopskrift og fremgangsmåde, der giver en fløjlsblød pandekage.

- Man kan sagtens bare blande hele skidtet i en skål og bage løs, men så risikerer man, at de bliver hårde og tørre. Den her fremgangsmåde følger kemien i ingredienserne, så pandekagen bliver lækker og luftig, siger han.

- Det er en helt klassisk pandekage med et strejf af citron, men fremgangsmåden gør, at den løftes op på et nyt niveau.

Opskrift til 4 personer

Du skal bruge:

4 æg

Ca. 4 dl mel

2 spsk. sukker

¼ tsk. salt

2 tsk. vaniljesukker

100 g smør, smeltet

Revet citronskal.

Ca. 6 dl mælk

Fremgangsmåde:

  • Æg, mel, sukker, salt og vaniljesukker piskes/røres godt sammen til en meget tyk og grødet dej.
  • Det smeltede smør og revet citronskal tilsættes og blandes godt, til dejen er ensartet.
  • Spæd dejen op med mælk, til den får den rigtige, tynde pandekagekonsistens.
  • Mængden af mælk afgøres af hvilken type mel, man bruger, da noget mel suger mere væske til sig end andet.
  • Bages på en pande med smør i et par minutter på hver side.

Her er Micki Chengs bud på den perfekte pandekage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce