Hvor var det dog kedsommeligt

Musikerne løsnede efterhånden op for den tilknappede attitude og lod sent inde i sættet den musikalske energi vise sit ansigt. Foto: Annelene Petersen

Hvor var det dog kedsommeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Learns To Rock spillede sig heldigvis op til sidst efter en træg start.

ANMELDELSE: En halv time inde i den fem kvarter lange koncert med de danske hitmagere fra Michael Learns To Rock tog man sig selv i armen og stillede det uundgåelige spørgsmål:

Hvad laver de dog her på en stor scene sammen med et publikum, hvor rigtig mange allerede var stået af - lullet i søvn af ensformig musik uden nerve og sjæl?

Som min sidemand så korrekt og diplomatisk udtrykte det:

- De er fejlplacerede, og det er både synd og ærgerligt. De skulle i stedet spille i en hal som aftenens eneste indslag - og foran de opmærksomme og begejstrede fans som findes i hobetal, og som ikke kan få nok af Michael Learns To Rocks mange ballader, der er skåret over nøjagtig samme læst.

Det hjalp heller ikke på situationen, at bandets fire medlemmer tilsyneladende kedede sig lige så meget - bundet til en stram musikalsk struktur, hvor stort set intet var overladt til improvisationer og andre impulsive overraskelser. Der var heller ikke meget humør over sanger og frontmand Jascha Richters præsentation af de enkelte numre, så man kunne med god grund være nervøs for den sidste halve time.

Sent vendepunkt

Det hjalp lidt på den generelle situation, da solen begyndte at skinne igennem - uden at det dog indledningsvis havde den store indflydelse på det, der trængte ud over scenekanten. Rigtig mange af MLTR's sange har endog meget stor hitpotentiale, og få (om nogen) danske bands har solgt lige så mange albums som århusianerne, men ørehængerne gør sig nu bedst derhjemme i de private gemakker i den bløde lænestol foran nogle vellydende højttalere.

Den musikalske energi viste nu heldigvis sit ansigt, musikerne løsnede op for den tilknappede attitude - og så hjalp det naturligvis gevaldigt, at genkendelsens glæde var temaet for den sidste halve time, hvor den ene storsællert efter den anden var på repertoiret.

Vendepunktet kom med "I Still Carry On" og fortsatte til "Wild Women", der både fusionerede med Beethovens "Für Elise" og lod sig ledsage af røgmaskiner og - endelig - en humørfyldt forsanger, der blandt andet omtalte "Someday" som en Asien-basker.

Up-tempoet fortsatte i ekstranummeret "Something You Should Know", der forener vellyd og rytmisk drive og for mange fremstår som en af MLTR's allerbedste kompositioner. Der blev sluttet definitivt af med "That's Why", og det var lige før, at man håbede på yderligere et par sange - nu, hvor det gik så godt.

Open Air Randers, Justesens Plæne, lørdag d. 11. august 2018:

Michael Learns To Rock.

Sætliste: Hold On A Minute, Complicated Heart, Sleeping Child, Gone After Midnight, Messages, Paint My Love, Hiding Away From Life, 25 Minutes, The Actor, Love Will Never Lie, I Still Carry On, Wild Women, Someday. - EKSTRA: Something You Should Know, That's Why (You Go Away).

Hvor var det dog kedsommeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce