Indbrud og hærværk i ridebutik - brutal fremgangsmåde, siger ejer

Steens Rideudstyr, som natten til torsdag var offer for et indbrud, flyttede i 2012 fra Claus Cortsens Gade (billedet) og ud til Boller Rideklub. Arkivfoto

Indbrud og hærværk i ridebutik - brutal fremgangsmåde, siger ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da medarbejderne mødte på arbejde torsdag i Steens Rideudstyr, var det til smadrede døre og vinduer og stjålne hjelme, sadler og andre genstande til en værdi af 50.000 kroner.

Horsens: Natten til torsdag har en eller flere tyve været på rov i Steens Rideudstyr ved Boller Rideklub. Tyvene har forsøgt at komme ind ad flere veje, og det har resulteret i omfattende hærværk ud over de stjålne effekter.

- Vi møder ind på morgenvagt, og så er døren smadret. De har lavet hærværk og smadret en del ruder. Den er en brutal måde, de er gået ind på. Det er ikke nødvendigt at smadre vinduer og døre. De har forsøgt at komme ind flere steder for så at tage hoveddøren, forklarer Max Børsting Frederiksen, indehaver af Steens Rideudstyr.

Tyvene slap af sted med udstyr for omkring 50.000 kroner, og indehaveren er ikke i tvivl om, at de vidste, hvad de gik efter.

- Det er ikke en narkoman, der har været på besøg. Man kan se, de har vidst, hvad de er gået efter, så det har været en bestillingsopgave. De vidste, hvilke præcise ting de skulle gå efter. Vi havde en dyr saddel hængende, og jeg tror, det er den, der har trukket. Og så er der gået noget tøj og hjelme også.

- Vi har ikke helt overblik, men vi kan se, der er tomme pladser på hylderne.

Saddel kan ikke sælges

Steens Rideudstyr har ligget ved Boller Rideklub siden 2012, og det er første gang, stedet har indbrud. Nu vil indehaveren gøre endnu mere for, at det også bliver sidste gang.

- Det er jo ganske ubehageligt. Jeg har tænkt på hele natten: Kommer de igen? Det er ubehageligt. Men der er absolut ingen penge i butikken, og der er blevet installeret alarmer over det hele.

Om de stjålne varer dukker op igen, er ikke til at vide, men Max Børsting Frederiksen er ikke i tvivl om, at hvis de dukker op til overfladen, opdager han det.

- Sadlen er næsten umuligt at sælge. Det er ikke en almindelig pige, der køber sådan en saddel. Den er nemt genkendelig, for der findes ikke mange af dem i Danmark. Det er en speciel italiensk saddel, som jeg selv har importeret, og jeg ved, hvor mange der er og hvilke numre, de har, lyder det.

Torsdagen blev brugt på oprydning efter det voldsomme indbrud, og så skulle de ryste oplevelsen af sig.

- Det her er ikke gjort af de daglige gæster. Alle var kede af det, og jeg vil ikke begynde at tro, at alle stjæler. Vi lukkede det ligesom torsdag, og jeg vil ikke ærgre mig mere over det, siger Max Børsting Frederiksen.

Indbrud og hærværk i ridebutik - brutal fremgangsmåde, siger ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce