Køb Odders nye formand: Lad os få en fleksibel midtby

Lars Juel er blevet formand for Køb Odder. Han mener, at springvandet på Torvet sætter nogle begrænsninger for, hvad området kan bruges til. Foto: Søren E. Alwan

Køb Odders nye formand: Lad os få en fleksibel midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være muligt at drive forretning på gågaden og i midtbyen. Det må være centralt for byens udvikling, mener den nye formand for byens handelsstandsforening.

Odder: Fra sin tøjbutik kan Lars Juel se det store springvand midt på Torvet. Den nybagte formand for Køb Odder håber, at kommunen vil lave midtbyen om til en legeplads for børn og voksne, så det vrimler med mennesker - og potentielle kunder.

Han ser det som en af handelsstandsforeningens opgaver at arbejde sammen med kommunen om at udvikle byens centrum. Kommunen er tæt på at beslutte at fjerne bilerne fra Torvet og gågaden og lave en bypark.

- Det er vigtigt, vi har en dialog med kommunen om den overordnede plan. Og det er vigtigt, at vi har detailbrillerne på og ser på, hvad der er vigtigt, for at vi kan drive forretninger. Essensen er, at det skal være muligt at drive forretning i midtbyen , siger Lars Juel.

Han ser gerne, at der bliver lavet forskellige tiltag på Torvet, hvis de kan tiltrække mennesker.

Vi skal måske lave nogle ting omkring sundhed og miljø. Det er oppe i tiden, så det er vi forpligtede til.
Lars Juel, formand for Køb Odder
Lars Juel har været medejer af flere butikker, men valgte på et tidspunkt at koncentrere sig om forretningen i Odder.  Foto: Søren E. Alwan
Lars Juel har været medejer af flere butikker, men valgte på et tidspunkt at koncentrere sig om forretningen i Odder. Foto: Søren E. Alwan

Godt at teste Torvet

- Hvad finder vi så på? Vi foreslår, at det bliver fleksibelt, så man kan lave arrangementer, måske en kæmpestor scene. Spørgsmålet er, hvordan vi kan lave det til en legeplads for alle. Vi er for eksempel begrænsede af springvandet derude, tilføjer Lars Juel.

Bymidteforum har lavet forskellige prøvninger af, hvad der kan ske på Torvet, og det er en god ting.

- Der er mange ting, der spiller ind, når man laver prøvninger. Personligt har jeg en drøm om, at man kan skele til Ringkøbing. Jazz om lørdagen, udeservering og legeredskaber. Men det kræver også lige, at der er en café eller restaurant. Jeg håber, der kommer liv i Centralhotellet. Det er brandærgerligt, at det står tomt, mener Lars Juel.

Køb Odder vil også fortsætte med sine egne shopping-arrangementer i midtbyen.

- De ting, der fungerer, laver vi ikke bare om. Det er ikke mit mål at revolutionere noget, men vi skal måske lave nogle ting omkring sundhed og miljø. Det er oppe i tiden, så det er vi forpligtede til at kigge på, og vi må undersøge, om der er noget, vi kan lave, mener formanden.

Odder er en god handelsby, mener den nye formand for Køb Odder.  Foto: Søren E. Alwan
Odder er en god handelsby, mener den nye formand for Køb Odder. Foto: Søren E. Alwan

Mere jul i byen

De seneste år har Køb Odder lavet et bankospil, hvor overskuddet er gået til juleaktiviteter. Bankospillet er sparket i gang af Anna Jensen fra Anna & Søs, og nu tager andre over.

- Hun er en fantastisk eventmager, og vi bruger pengene, så det bliver hyggeligt at være i byen til jul. Min tilgang til det er, at vi skal have folk til at komme til byen og se, hvad der er kommet ekstra på i år. Oppyntningen skal sprede sig lidt, den har været meget koncentreret om Torvet. Salling i Aarhus er jo en inspiration, hvor det er fedt, at nogen gør sådan, siger Lars Juel.

Han mener, at byen har meget at byde på i konkurrencen om kunderne.

- Odder er over 600 år gammel, så vi har alletiders historie. Min tanke om Odder er, at jo mere autentisk, desto bedre. Vi skal fortælle de gode historier og snakke hinanden op. Jeg er glad for, der er flere herretøjsforretninger i byen, det er en styrke. Ellers tager folk jo ud af byen. Og den nærhed, vi kan tilbyde, er fantastisk. Det er sådan noget, vi skal værne om, mener Lars Juel.

Køb Odders nye formand: Lad os få en fleksibel midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce