Kommunen sender påmindelse til partierne: Få styr på jeres valgplakater

Det er især valgplakater, der hænger lavere end de tilladte 2,3 meter, der udgør den største del af problemet, fortæller Kenneth Jessen Andersen. Foto: Karin Hede Pedersen

Kommunen sender påmindelse til partierne: Få styr på jeres valgplakater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med enhver valgkamp følger også en kamp om de bedste pladser til valgplakater. Men en stor andel af dem ender med at hænge ulovligt. Derfor sender Randers Kommune nu en venlig påmindelse til partierne.

Randers: De mange ulovligt ophængte valgplakater får nu kommunen til at reagere. Det fortæller Kenneth Jessen Andersen fra kommunens vejafdeling.

- Nu sender vi en skrivelse ud til samtlige partier, hvor vi følger op på, hvad vi har set af udfordringer her i de første dage af valgkampen, og så må de rette ind.

I påmindelsen vil partierne blive bedt om selv at føre kontrol med, at deres valgplakater hænger lovligt. Kenneth Jessen Andersen kører også dagligt en tur rundt i byen for med egne øjne at holde opsyn med partiernes plakater.

Han fortæller, at man nu vil give partierne to-tre dage til at få rettet op på de mange overtrædelser, og at han har en forventning om, at det kommer til at ske.

- Vi prøver med den gode ånd i starten. Det kan faktisk være svært for partierne at overholde reglerne, for de skubber hinandens plakater op og ned. Så derfor er det rimeligt nok, at vi giver dem lidt tid til at få orden i tingene.

- Jeg håber da, at de selv er med på den, for ellers må vi jo gøre det, og det kræver en hel del ressourcer, som vi egentlig hellere vil bruge på noget andet.

Skulle det komme dertil, at Randers Kommune sætter en aktion i gang, vil de nedtagne plakater blive talt op, og der vil blive sendt en regning til de enkelte partier, afhængigt af hvor mange af deres plakater, man har pillet ned.

Det siger vejloven
Ifølge vejlovens regler må valgplakater ikke ophænges:- på eller over motorveje, motortrafikveje og disse vejes rampeanlæg. - på højspændingsmaster, transformerstationer, kabelskabe og lignende.- nærmere end 0,5 meter fra kørebanekant eller 0,3 meter fra cykelstikant målt fra nærmeste kant af valgplakaten.

- lavere end 2,3 meter direkte over fortov eller cykelsti målt fra nederste kant af valgplakaten.

- højere end 1,5 meter under laveste strømførende ledning målt fra øverste kant af valgplakaten.

- således de medføre skader på eller ændringer af vejtræer eller master til vejbelysning, hegn og indretninger til forsyningsvirksomhed.

- så de dækker for autoriseret afmærkning, forstyrrer oversigtsforholdene på vejen eller i øvrigt er til fare for trafiksikkerheden.

- inden for en afstand af 50 meter, før lysregulerede kryds eller fodgængerfelter.

Kontant afregning i Århus

I Aarhus Kommune er man gået anderledes offensivt til værks. Her udsendte kommunen i går en 24-timers varsel til partierne om, at man onsdag morgen ville begynde at pille de ulovligt ophængte plakater ned. Kommunen har derfor sendt Verdo på gaden for at fjerne de ulovlige plakater, da det er dem, som står for driften af gadebelysningen i Aarhus Kommune.

Den hårde og kontante model er dog indtil videre ikke på tale i Randers. Kenneth Jessen Andersen fortæller, at han personligt har fjernet nogle få plakater, der var så forstyrrende for trafiksikkerheden, at de var nødt til at blive fjernet med det samme, men at der ikke endnu er planer om at gøre Aarhus Kommune kunsten efter.

- Vi har fået en hel del henvendelser fra borgere angående ulovligt ophængte plakater, men mange af dem kommer fra personer, der bare generelt er irriteret over problemet.

- Ingen partier er bedre end andre, de kæmper alle med næb og kløer om pladserne. Men nu får de tid til at få lidt ro i maven, og få styr på tingene, inden vi i givet fald sender folk ud for at gøre arbejdet for dem, siger Kenneth Jessen Andersen.

Kommunen sender påmindelse til partierne: Få styr på jeres valgplakater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce