Live fra Randers til USA: Elvis-koncert fyldt med overraskelser

Koncerten fredag aften bød på flere glædelige overraskelser til publikum. Foto: Per Schultz-Knudsen

Live fra Randers til USA: Elvis-koncert fyldt med overraskelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygemeldt musiker blev alligevel en del af koncerten "Elvis - Today, Tomorrow & Forever" på Værket fredag aften.

Randers: 14. januar 1973 skrev Elvis Presley tv-historie ved via satellit at sende koncerten "Aloha from Hawaii" direkte til 40 lande. Næsten præcis 45 år senere, nemlig fredag aften 12. januar 2018, blev der igen transmitteret fra en koncert på tværs af Atlanten. Denne gang den modsatte vej, fra Randers til Texas, USA, - og i en noget mindre målestok.

Traditionen tro havde Henrik Knudsen fra Memphis Mansion Randers arrangeret en koncert på Værket i anledning af Elvis Presleys fødselsdag, 8. januar. Og traditionen tro var koncerten bygget op omkring Elvis Presleys oprindelige gospelkor, The Imperials, og det band, som Elvis Presley optrådte med de sidste otte år af sit liv, TCB Band. Men én mand var savnet på scenen, nemlig den oprindelige trommeslager fra TCB Band, Ronnie Tutt. I september sidste år faldt han så uheldigt, at han brækkede hoften, og trods ihærdig genoptræning har han måttet opgive at tage del i den turné, som TCB Band og The Imperials tog hul på fredag i Randers.

Hyldest tværs over Atlanten

Mange blandt publikum til fredagens koncert har sikkert som unge siddet klistret til fjernsynet for 45 år siden for at se Elvis optræde på Hawaii. Fredag fik de så lejlighed til at vinke den anden vej til en af dem, der sad på scenen bag Elvis d. 14. januar 1973. Et af de tre medlemmer af The Imperials, Darrell Toney, tog nemlig initiativ til at ringe til Ronnie Tutt og hans kone, så de kunne få en direkte hyldest fra publikum på Værket. Lyset i salen blev tændt, så Ronnie Tutt kunne se publikum vinke til ham.

Dét var blot et af flere usædvanlige højdepunkter, som den på mange måde utraditionelle, traditionelle koncert bød på.

Familiær-stemning

Henrik Knudsen indledte koncerten med at fortælle, at ikke blot han, men også de musikere, der senere kom på scenen, nærmest følte, at de var hjemme, når de optrådte på Værket i Randers, og publikum kvitterede ved at tilkendegive, at de havde det på samme måde. En hyggelig uformel familiær-stemning prægede da også hele vejen igennem koncerten.

Som ved et af koncertens andre utraditionelle højdepunkter, som kom efter pausen. Koncertens anden del blev indledt med en gospel-afdeling. Under en usædvanlig lang udgave af sangen "Put your hand in the hand" gik sangerne fra The Imperials samt TDC Bands forsanger Dennis Jale ned blandt publikum - og ikke blot ned til forreste række. Alle rækker på gulvet blev besøgt. Mange tilskuere fik et håndtryk, andre et knus, og da publikum rejste sig for at klappe af sangerne, brugte Dennis Jale stolesæderne for at nå ind til tilskuerne, der havde en plads midt i rækkerne.

Hyldet på scenen

Da de tilbage på scenen sang Elvis' favorit gospel "How great Thou art", følte man sig nærmest hensat til en gospel-gudstjeneste med publikum stående, gyngende og armene løftet, mens de sang med på sangen.

Endnu et rørende højdepunkt kom, da Dennis Jale efter gospel-afdelingen afslørede, at sangen "Let it be me", som han allerede havde sunget i koncertens første del, ikke blot var Dennis Jales og Elvis' favorit-sang, men også Gitte og Henrik Knudsens. Parret blev modstræbende hentet på scenen, hvorefter sangen blev sunget endnu en gang - både på scenen og af publikum - mens det randrusianske par stod og holdt om hinanden midt på scenen. Det kan give selv den stærkeste mand vand i øjnene.

En habil rocksanger

Foruden The Imperials og TCB Band med Dennis Jale i spidsen optrådte Jesper Lohmann også som sanger. Man kunne måske på forhånd have en vis skepsis for, hvad han kunne præstere. Man har tidligere set andre skuespillere forsøge sig som sanger uden større succes. Men med Jesper Lohmann forholder det sig ganske anderledes. Han viste sig som en habil rocksanger, og jeg kan efterfølgende ærgre mig over, at jeg ikke fik oplevet hans koncert med CC Rider Band i sommer på Memphis Mansion. En koncert, som i øvrigt var inspireret af de musikalske arrangementer fra bl.a. "Aloha from Hawaii".

Og på den måde fik vi bundet en sløjfe på endnu en fantastisk koncert-gave fra Memphis Mansion Randers. Forhåbentlig kan Elvis-fans se frem til en lignende i 2019.

Live fra Randers til USA: Elvis-koncert fyldt med overraskelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce