Luther bliver fejret med årets store fest

Sognepræst Pia Skovmose har været i gang med symaskinen for at kreére det rennæssance-tøj, som hun og hendes mand, sognepræst i Skanderborg Kristian Skovmose (billedet) skal have på til Lutherfesten. Privatfoto

Luther bliver fejret med årets store fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grædstrup og Sdr. Vissing har stået i reformationens tegn. Det bliver markeret næste søndag.

Sdr. Vissing: Næste tirsdag er det 500 år siden, munken Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg.

Det bliver markeret på søndag 29. oktober i Sdr. Vissing kirke og konfirmandstue med det, der bliver kaldt årets store fest.

Festen er kulminationen på et år, der har stået i reformationens tegn i Grædstrup og Sdr. Vissing sogne.

- Vi har simpelthen kørt et helt år med studiekreds og musik og udflugter - alt lige fra "befri gudstjenesten" i domkirken til en studiekreds, hvor man har hørt om Luthers teologi. Vi har fået støtte fra projektpuljen i Horsens Provsti. Det er jo et projekt, der går ud over almindelig økonomi i menighedsrådet, fortæller Pia Skovmose.

Vi har simpelthen kørt et helt år med studiekreds og musik og udflugter - alt lige fra "befri gudstjenesten" i domkirken til en studiekreds, hvor man har hørt om Luthers teologi.
Pia Skovmose, sognepræst

Mad fra dengang

Det hele afsluttes med festen, der starter kl. 17 i Sdr. Vissing Kirke med en gudstjeneste.

- Det bliver ikke gudstjeneste i traditionel forstand - Luther var jo også fornyer - så Kristian Skovmose (Pia Skovmoses mand - også præst, red.) og jeg vil trække tre røde tråde om Luther. Der vil blive sunget nye og gamle renæssancesalmer - også nogle af de meget kendte, lover Pia Skovmose.

Ved gudstjenesten vil også centerkoret fra Nr. Snede optræde.

- Når vi kommer uden for kirken, vil to musikere fra Krydsfelt spille musik, som man gjorde det i renæssancen. De følger os over i konfirmandstuen, hvor de også vil underholde under middagen, siger hun.

Maden, der bliver serveret, er også kraftigt inspireret af Luthers tid.

- Vi serverer noget kød - lammekød og svinekød: det sidste kaldt man bare flæsk dengang, uanset hvor på grisen, det kom fra. Der vil blive serveret noget brød, der er bagt efter en middelalderopskrift. Så er der noget grønkålssalat og noget frugttærte og pandekager med fyld, fortæller Pia Skovmose, der selv har været i gang med at studere renæssancens madvaner. Hun kommer også selv til at svinge gryder og pander sammen med en række hjælpere.

Tilmelding til festen skal ske senest mandag den 23. oktober til pje@km.dk eller via telefon, 75 76 00 26.

Luther bliver fejret med årets store fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce