Mad fra fjerne horisonter

I første omgang var det kun de allerrigeste, der nød godt af de importerede varer. Pressebillede

Mad fra fjerne horisonter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens: Tirsdag 15. januar kl. 19 fortæller historiker Bodil Møller Knudsen på Horsens Museum om handel og varer fra fjerne horisonter

Foredraget vil især beskæftige sig med alt det, danskerne satte på bordet både til at spise og til at spise af fra fjerne egne i årene mellem 1400-1850.

I vore dage ser vi det som et udtryk for "globalisering", når der i dagligdagen sniger sig varer ind, der stammer langvejsfra. Men det er sket ganske regelmæssigt de sidste 600-700 år.

Dampskibe, jernbaner og industrialisering skabte en vækst i udveksling af varer efter ca. 1850, men også før den tid kom der genstande og madvarer til Danmark fra andre dele af Europa og andre kontinenter.

Foredraget omhandler, hvad der blev stillet på bordene og hvem der gjorde det og påviser en større og større spredning af "udenlandske" mad- og drikkevarer samt bordtøj igennem godt 400 år.

Tendensen er, at mange af de varer, kun de allerrigeste fra begyndelsen konsumerede, blev fællesgods et par hundrede år senere.

Mad fra fjerne horisonter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce