Maskin-brødre lander igen million-overskud

Brimas har fra første færd haft konstant vækst, også gennem krisen. Brødrene Peter (t.v.) og Thomas Iversen har opbygget en solid virksomhed, der tjener penge, og dem bruger de gerne på investering i det nyeste inden for maskiner, så virksomheden fortsat kan udvikle sig. F.eks. moderne laserskæremaskiner som denne. Arkivfoto

Maskin-brødre lander igen million-overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Metalvirksomheden Brimas - tidligere Brdr. Iversen Maskinfabrik - kom ud af 2017 med millionoverskud. Ganske vist lidt mindre end året før, men direktøren er godt tilfreds.

Horsens: Metalvirksomheden Brimas måtte i 2017 tage til takke med lidt mindre på bundlinjen i forhold til resultatet året forinden.

Det viser årsregnskabet, som netop er offentliggjort. Resultatet før skat landede på rundt regnet 2,6 mio. kr. mod 3,4 mio. kr. i 2016.

Dét til trods var 2017 et år, der minder meget om 2016, fortæller adm. direktør Thomas Iversen.

- Men vi har sidste år brugt en del penge på at automatisere og digitalisere driften både i produktionen og administrationen, forklarer han.

- Det kommer vi også til i 2018. Både for at fremtidssikre og for at give bedre arbejdsmiljø og minimere fejl, tilføjer han.

Udvalgte nøgletal
Omsætningen offentliggøres ikke i årsregnskabet for Brimas A/S. Bruttofortjenesten var i 2017 i runde tal 23,1 mio. kr. mod 23 mio. kr. året før.

Resultatet før skat var i 2017 ca. 2,6 mio. kr. mod 3,2 mio. kr. i 2016.

Egenkapitalen var ved udgangen af 2017 på ca. 10,8 mio. kr.

Lærlinge med 12-taller

Thomas Iversen ejer og driver virksomheden i samarbejde med sin bror, Peter Iversen. De to er startede fra scratch i 1998 og fik hurtigt bygget en solid forretning op, som i årevis har kastet million-overskud af sig.

- Og vi kan kun være glade og tilfredse, siger Thomas Iversen om 2017-resultatet.

Det skal også ses i lyset af en konkurrencesituation, hvor priserne på produkterne ikke kan hæves, og hvor dygtige medarbejderne skal have lidt mere i lønningsposen, tilføjer han.

Som andre i branchen har virksomheden de seneste år været udfordret af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

- Men det er ikke vores største udfordring nu. Vi oplever egentlig stor søgning, både når det gælder kontorfolk, maskinteknikere og lærlinge. Vores lærlinge kommer ud med 12-taller alle sammen, så det rygtes, at det er et sted, man lærer noget. Der er ingen tvivl om, at vi har et godt ry som arbejdsplads i branchen og i området, siger Thomas Iversen.

Ny investerings-strategi

Virksomheden har til huse på Satellitvej i Horsens' sydlige industrikvarter, og her har brødrene flere gange måtte bygge ud for at følge med væksten.

- I 2015 tog vi Hal 3 i brug, så vi har nu 5000 kvm produktion. Og vi har også ekstra jord til rådighed, hvis vi skulle få brug for mere plads, siger Thomas Iversen.

Udbygningen gælder også maskinparken.

- Lige efter påske får vi leveret en ekstra bukkemaskine, som gør os i stand til at levere større serier fra dag til dag. Det er samtidig startskuddet til en ny investerings-strategi, hvor vi stille og roligt udskifter alle maskiner til det sidste nye, fortæller direktøren.

Det sker løbende efter samme princip, som brødrene altid har haft i deres forretning:

- Vi tjener pengene, før vi bruger dem. Vi er selvfinansierende og betaler kontant. Det er et forsigtighedsprincip, vi altid har haft for at sikre virksomheden, os selv og vores medarbejdere, fastslår Thomas Iversen.

Brimas beskæftigede i 2017 gennemsnitligt 39 fuldtidsansatte - p.t. ca. 45, fortæller direktøren.

Maskin-brødre lander igen million-overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce