Mejeriet på Tunø er ved at få den helt store overhaling

Tim Grønbech har nok en af Tunøs bedste udsigter fra Mejeriet Tunø, nemlig udsigten ned til øens lille havn. Privatfoto

Mejeriet på Tunø er ved at få den helt store overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye ejer Tim Grønbech, der også har forpagtet røgeriet på Tunø Havn, vil satse på aktiviteter for både børn og voksne.

Tunø: Efter år med en vis grad af kamp om kunderne, har Det Gamle Mejeri og Tunø Røgeri fået samme styrmand.

Manden er Tim Grønbech, der købte Det Gamle Mejeri i maj sidste år, og som for nylig har lavet en aftale med Tunø-Røgeri-Fonden om at forpagte røgeriet i mindst to år. Samtidig er han flyttet permanent ind i det nabohus til mejeriet, som han købte i november 2018. For som han siger:

- Når jeg satser på noget, går jeg altid all in. Så nu er jeg øbo på fuld tid for første gang i mit liv.

Der er nye tider på vej. Derfor har jeg valgt at omdøbe Det gamle Mejeri til Mejeriet Tunø.
Tim Grønbech, ny indehaver af restauranten på Tunø

Fra storskærme til lille ø

Det med at bo på en ø er ikke helt ukendt for den nyslåede restauratør, der blev født på Bornholm og faktisk er kommet en del på Tunø, fordi hans nu afdøde far havde sommerhus på øen.

Specielt, da han var skoledreng og gik på først Rathlouskolen og siden Skovbakkeskolen i Odder, blev det til mange ture til Tunø.

- Måske er det derfor, at vand og øer altid har betydet frihed for mig. I hvert fald befinder jeg mig rigtig godt her på Tunø, siger den 42-årige tilflytter, der også havde ambitioner om at blive styrmand og faktisk er uddannet skibsmontør.

De seneste mange år har han dog arbejdet med AV-installationer og bl.a. været medejer af Proshop Europe i Lisbjerg. Her har et af hans specialer været at levere storskærme til blandt andet stadions. Hans del af butikken blev dog afhændet til andre med udgangen af 2018.

Synergi

For nu gælder det Tunø Mejeri, hvor Tim Grønbech er i færd med at renovere til den helt store guldmedalje, hvilket blandt andet vil sige renovering af stedets værelser samt nedrivning af den store terrasse foran bygningen. En anden overdækket terrasse vil dog senere komme til, formentlig på højre side af bygningen ned mod havnen.

- Min plan er at gøre stedet til kulturelt samlingspunkt med aktiviteter for både børn og voksne. Desuden håber jeg, at mejeriet i hvert fald i sommermånederne kan blive et sted, hvor man kan nyde levende musik i alle genrer, siger Tim Grønbech.

Han vil ikke selv stå i køkkenet men overlade madlavningen til en nyansat køkkenchef, Torben Simonsen, der kommer fra en job som køkkenchef på Handelsfagskolen i Odder og Skåde.

På sigt håber Tim Grønbech også at kunne åbne en butik, hvor han blandt andet vil sælge vin fra bjergene ved Moselfloden.

- I det hele taget er mulighederne mange, specielt fordi jeg også har forpagtet røgeriet på havnen. Det vil med sikkerhed betyde, at vi kommer til at dele personale og oplevelser med røgeriet, siger Tim Grønbech, der forventer at åbne begge steder i løbet af april.

Mejeriet på Tunø er ved at få den helt store overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce