Norddjurs i nyt samarbejde: Vil skabe 500 havnejob til langtidsledige

Et nyt samarbejde mellem virksomhederne på Grenaa Havn og Norddjurs Kommune skal skabe overblik over manglen på arbejdskraft på havnen og klarlægge, hvordan man kan målrette opkvalificeringen af langtidslediges kompetencer, så de i fremtiden kan blive medarbejder på en virksomhed på havnen. På billedet ses direktør for Grenaa Havn A/S, Henrik Carstensen, og Else Søjmark (S), der er formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune. Privatfoto

Norddjurs i nyt samarbejde: Vil skabe 500 havnejob til langtidsledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglen på faglært arbejdskraft har fået virksomheder på Grenaa Havn til at indgå i et samarbejde med Norddjurs Kommune. Først skal mulighederne undersøges, men målsætningen er, at man i løbet af fem år kan få 500 langtidsledige borgere i arbejde på havnen.

Norddjurs: Det går godt på Grenaa Havn i øjeblikket. Faktisk så godt, at flere af virksomhederne i området oplever at have svært ved at skaffe den arbejdskraft, der skal til for at holde vækstskruen i vandet.

Derfor vil en del af havnens virksomheder og Norddjurs Kommune i de kommende måneder sætte sig sammen for at undersøge, hvordan man i fremtiden kan skabe nye job på byens havneareal.

- Virksomhederne på havnen har helt bestemt potentiale til at skabe lokal vækst. Men de har også et stigende behov for arbejdskraft, især faglært arbejdskraft. Derfor er det efter vores mening værd at undersøge og afprøve nye muligheder, som kan hjælpe og styrke de eksisterende virksomhederne - og i sidste ende tiltrække nye virksomheder til havnen, fortæller Henrik Carstensen, der er direktør for Grenaa Havn A/S, som er med i projektet.

Virksomhederne på havnen har helt bestemt potentiale til at skabe lokal vækst. Men de har også et stigende behov for arbejdskraft, især faglært arbejdskraft.
Henrik Carstensen, direktør for Grenaa Havn A/S

Tiden skal bruges rigtigt

I første omgang går samarbejdet med Norddjurs Kommune ud på at undersøge, hvilke konkrete jobmuligheder der kan opstå, hvis man eventuelt nytænker de eksisterende arbejdsgange på virksomhederne og derved sikrer, at de eftertragtede, faglærte medarbejdere rent faktisk bruger deres tid bedst muligt.

Men derudover er det også interessant for særligt Jobcenter Norddjurs at undersøge, om - og hvordan - der kan skabes flere arbejdspladser på den enkelte virksomhed. I Norddjurs Kommune har man nemlig en række langtidsledige borgere, som man håber at kunne få sluset ud på arbejdsmarkedet ved hjælp af samarbejdet med virksomhederne på Grenaa Havn.

- Der vil sandsynligvis være tale om en kløft mellem de færdigheder og kompetencer, som potentielle arbejdstagere besidder, og de job, der skal kunne besættes i fremtiden. Derfor er vi nødt til at tænke opkvalificering med ind i billedet, ligesom vi også må forholde os til, hvad virksomhederne ønsker, hvad de ikke vil have, og hvad man eventuelt klarer sig med, siger Else Søjmark (S), der er formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune.

Fond bakker op

Selve forundersøgelsen forventes at være påbegyndt først på foråret og afsluttet til sommer. Poul Due Jensens Fond støtter undersøgelsen med 270.000 kroner, som skal dække medarbejdertimer og andre ekstra ressourcer, der er nødvendige for at løse opgaven.

- Vi er optaget af, om vi med vores bevillinger kan inkludere flere på arbejdsmarkedet. Derfor er projektet i Norddjurs et oplagt projekt for os, og vi er blandt andet glade for, at der er et tæt samarbejde med virksomheder som Grenaa Havn, siger direktør i Poul Due Jensens Fond, Kim Nøhr Skibsted.

Forventningen er ifølge arbejdsmarkedschef i Norddjurs Kommune, Erik Holck Hansen, at forundersøgelsen munder ud i en model for, hvordan der kan skabes omkring minimum 500 arbejdspladser på havnen i Grenaa over en femårig periode.

Resultaterne af forundersøgelsen skal derfor fremlægges på en konference i foråret, hvor konkrete modeller for et eventuelt projekt kan diskuteres. Først herefter vil Poul Due Jensens Fond og Norddjurs Kommune tage stilling til, om det giver mening at indgå i et større projektsamarbejde.

Norddjurs i nyt samarbejde: Vil skabe 500 havnejob til langtidsledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce