Politikere siger nej tak til 35.000 spejdere: Det er alt for stort for os

Da Spejdernes Lejr blev afviklet i 2017, havde værtskommunen Sønderborg et budget for lejren på 37 millioner kroner. De kommunale kroner gik blandt andet til at anlægge grusveje, kloakledning, vandledning, elkabler og fiberkabel på lejrområdet forud for selve lejrens afvikling. Arkivfoto: Ludvig Dittmann/Ritzau Scanpix

Politikere siger nej tak til 35.000 spejdere: Det er alt for stort for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver ikke Norddjurs Kommune, der kommer til at danne rammen om Spejdernes Lejr 2022. For nylig har et enigt økonomiudvalg nemlig besluttet at takke nej til muligheden for at blive vært for arrangementet.

Norddjurs: Når mere end 35.000 spejdere fra hele Norden i sommeren 2022 samles for at afvikle den tredje udgave af den succesfulde Spejdernes Lejr, så kommer det hverken til at ske på markerne ved Forsnæs eller Gl. Estrup i Norddjurs Kommune.

Det står klart, efter politikerne i Norddjurs Kommunes økonomiudvalg har behandlet en henvendelse fra paraplyorganisationen Spejderne, som repræsenterer de i alt fem spejderkorps, der er i Danmark. Spejderne har nemlig opfordret blandt andre Norddjurs Kommune til at indsende et partnerskabsoplæg, i fald de er interesserede i at være en del af det populære arrangement.

Men det er Norddjurs Kommune ikke.

Det fastslår kommunens borgmester, Jan Petersen (S), over for Randers Amtsavis.

- For det første er det meget svært for os at se, at der skulle være et sted i Norddjurs, hvor det kan lade sig gøre at stable et arrangement som Spejdernes Lejr 2022 på benene. Men derudover er det også vores holdning, at det er et alt for stort arrangement til, at vi skal kaste os i krig med det, siger han.

I Norddjurs Kommune er vi altså ikke dér, hvor vi har mange millioner kroner at kaste efter sådan et projekt.
Jan Petersen (S), borgmester

- Vi har ikke millionerne

Jan Petersen fortæller selv, at han tidligere har aflagt besøg ved både Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg og Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro. Det skyldes, at han blev inviteret af Norddjurs Kommunes egne spejdere til at komme og hilse på dem på i forbindelse med lejren.

- I begge tilfælde var det en meget stor oplevelse, og et meget, meget flot arrangement. Men det er også et arrangement, der stiller store krav både i forhold til kapacitet og økonomi hos værtskommunen. Og i Norddjurs Kommune er vi altså ikke dér, hvor vi har mange millioner kroner at kaste efter sådan et projekt, siger han.

Og det var hans politiske kolleger altså enig med ham i.

Det er endnu uvist, hvor i landet Spejdernes Lejr 2022 kommer til at blive placeret. Kommunernes sidste frist for at indsende partnerskabsoplæg udløber med udgangen af denne måned.

Politikere siger nej tak til 35.000 spejdere: Det er alt for stort for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce