Nye toner når dagplejemor er syg: Nu vælger forældrene løsningen

De såkaldte gæstestuer til dagplejebørn er blevet skrottet, til gengæld må forældrebestyrelserne i de enkelte dagtilbud frit vælge mellem tre andre pasningsmodeller. Foto: Morten Pape

Nye toner når dagplejemor er syg: Nu vælger forældrene løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver op til den enkelte dagtilbudsbestyrelse at beslutte, hvilke pasningstilbud dagplejebørnene skal have, hvis dagplejemor holder fri. Men gæstestuer kommer ikke på listen over mulighederne.

Horsens: Når poderne skal passes, er det forældrenes klare prioritet, at det bliver i nærområdet - også når dagplejemor er syg eller holder fri. Det viser evalueringerne efter en periode med forsøgsordninger med gæstedagpleje i Nim, Søvind, Dagnæs, Bankager og Højvang.

Konklusionen blev overordnet, at forældrene efterspørger en lokal gæsteplejemodel, hvor barnet passes det samme sted hver gang, men også at modellen med gæstestuen i Højvang, som dækkede børn fra Dagnæs, Bankager og Højvang var for dyr, og den er derfor skrottet.

- Vi har valgt at lukke gæstestuen i Højvangen, da den type løsning er for dyr. I stedet lægger vi det ud til de enkelte forældrebestyrelser at træffe beslutningen om, hvilken type pasning der passer til dem ud fra de økonomiske rammer, der er til rådighed, lyder fra formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune, Lone Ørsted (S).

Tre forskellige pasningsmuligheder

I stedet for de såkaldte gæstestuer, som i princippet var en stue placeret i det enkelte dagtilbud, men beregnet til dagplejebørnene, kan de lokale bestyrelser i stedet vælge mellem tre andre pasningsmodeller.

De kan lade børnene blive passet som femte barn hos en anden dagplejer eller blive passet hos en dispositionsdagplejer, der i praksis fungerer som en fast vikar, der ikke har sine egne børn, eller som tredje mulighed at have deres børn i gæstepleje i den lokale vuggestue. Og det er alle gode løsninger, mener uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør i Horsens Kommune, Tanja Nyborg.

- Nærheden og genkendelsen var vigtigst for forældrene, og fordi det er forældrene og dermed de lokale bestyrelser, der kender forældrenes ønsker bedst, og derfor bedst kan imødekomme dem, har vi valgt at lade bestyrelserne selv bestemme, hvordan pasningen skal organiseres, siger hun og understreger i øvrigt:

- Derudover er der i mange dagtilbud slet ikke plads til at lave en gæstestue.

Også Lone Ørsted er enig i, at de rigtige beslutninger bedst træffes i de enkelte dagtilbud.

- Nærheden var det vigtigste for forældrene, der ønsker et tilbud tæt på. Så det er fint at træffe beslutningerne lokalt, siger hun.

Nye toner når dagplejemor er syg: Nu vælger forældrene løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce