Odders største idrætsforening kan ikke skaffe frivillige

Der skal masser af frivillige kræfter til for at holde en forening som Odder Svømmeklub i gang ved stævner og andre aktiviteter i løbet af sæsonen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Odders største idrætsforening kan ikke skaffe frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Odder Svømmeklub har mere end 2000 medlemmer, så kniber det med at skaffe frivillige, og der er kun lige nok til at besætte de fem bestyrelsespladser.

Odder: Det går rigtig godt i Odder Svømmeklub. Mere end 2000 svømmere er medlem, og klubben er netop blevet kåret til Årets Forening i Østjylland. Men på trods af succesen, har klubben, som så mange andre, svært ved at få forældrene til at engagere sig i de mange frivillige opgaver, der skal løses i en forening.

- Vi har haft en gammel garde, der pludselig skulle skiftes ud, og vi har simpelthen ikke været gode nok til at hverve nye frivillige, siger Tinna Nonbye Erikstrup, der sidder i bestyrelsen og gerne tager imod genvalg, når der skal stemmes til generalforsamlingen tirsdag 23. april.

Det er som regel manglende tid, der bliver brugt som forklaring, når nogen bliver spurgt og svarer nej.

- Men det er nødvendigt at finde tiden og levere en halv time til fællesskabet. Er vi nok, så det er overskueligt for alle at finde tiden, siger Tinna Nonbye Erikstrup.

For at gøre det nemmere for forældre og andre at overskue at være frivillig, forsøger svømmeklubben at gøre det nemt ved eksempelvis at tilbyde konkrete opgaver, der kan løses på en halv til en hel time, mens ens barn alligevel svømmer rundt.

Odder Svømmeklub
Svømmeklubben har 2000 medlemmer.Der er to ansatte. En cheftræner for konkurrenceafdelingen og en breddeansvarlig, der også tager sig af det administrative arbejde.

Desuden en bestyrelse med fem til ni medlemmer. Herunder er der diverse resortudvalg med et bestyrelsesmedlem og øvrige frivillige.

Der er et bestyrelsesmøde om måneden.

Den nuværende bestyrelse består af:

Formand Lars Rasmussen, Debbie Halle og Brian Holst Jensen.

Desuden Hanne Charlotte Hjelm og Tinna Nonbye Erikstrup, der begge modtager genvalg og Maj-britt Degn og Tommy Winther, der ikke modtager genvalg.

Pligt til engagement

- Jeg tror, at mange glemmer, at foreninger er drevet af frivillige, siger Tinna Nonbye Erikstrup, der er vokset op i en familie, hvor det altid har været naturligt at involvere sig i forenings- og bestyrelsesarbejde.

- Der er så mange danske grundværdier i foreningsarbejde, siger hun og beskriver det frivillige foreningsarbejde som et upolitisk nærdemokrati, hvor man lærer demokratisk adfærd og samarbejde i et selvvalgt fællesskab.

- Men jeg er bekymret for næste generations muligheder for foreningsaktiviteter, hvis vi ikke får vendt det her. Det er vigtigt at vise sine børn, at man har en lille smule pligt at engagere sig. Og man får jo så meget igen, understreger Tinna Nonbye Erikstrup.

Der er generalforsamling i Odder Svømmeklub 23. april. Flere bestyrelsesmedlemmer er på valg. Ikke alle modtager genvalg, og der er umiddelbart ingen afløsere.

Tinna Nonbye Erikstrup stiller selv op til genvalg, så de fem, der som minimum skal være i bestyrelsen, er reddet.

- Men vi vil jo meget gerne være flere, så opgaverne også bliver mere overkommelige, siger hun.

Odders største idrætsforening kan ikke skaffe frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce