Østjysk X Factor-hattrick: Der er noget i vandet heromkring, forklarer Sofie Linde

X Factor-vært Sofie Linde forsøgte undervejs i showet at trække nogle ord ud af Kristian Kjærlund. Han virkede lidt fra snøvsen, da han vandt, som Linde udtrykte det. På pressemødet efter showet kaldte hun det ret typisk for Kristian ikke at ville buse frem. Han er ret ydmyg, forklarede hun og udtrykte håb om, at den 23-årige vil tro mere på sine evner. Han er dygtig, og verden ligger for hans fødder, sagde Linde. Foto: Morten Pape

Østjysk X Factor-hattrick: Der er noget i vandet heromkring, forklarer Sofie Linde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den garvede X Factor-vært fra Odder mener, at vitaminer i vandet og jantelovs-trods har banet vejen for en lokal vinder-bølge i det populære tv-show.

Horsens: Da Kristian Kjærlund fra Horsens fredag aften vandt X Factor 2019, scorede han samtidig sidste "mål" i et østjysk hattrick i den kendte tv-dyst.

De seneste tre år har deltagere fra Horsens og Odder stået tilbage i konfetti-regnen efter showets finaler: i 2017 var det Morten Nørgaard fra Odder, der vandt seernes gunst, sidste år var Kathrine Ørnfelt fra Rårup med i vindergruppen Place On Earth, og i år var det så Kristian Kjærlund fra Hatting, der blev hyldet som vinder på hjemmebane i Forum Horsens.

Der må være noget i vandet i det østjyske, vurderer den rutinerede, farverige X Factor-vært Sofie Linde, som selv har rødder i Odder.

- Det, der er i vandet heromkring, er en masse vitaminer og en masse gå på-mod, fordi man lidt trodser et miljø, hvor der måske hersker noget jantelov - sagt med al respekt for dejlige Jylland; jeg har det mit blod, jeg lever det. Men det, der tit sker, er, at vi jyder - vi danskere i det hele taget - er gode til at fortælle os selv, at vi ikke kan noget, at vi allesammen er lige gode, at vi ikke skal larme for meget og helst skal strømlines. Men sådan skal det bare ikke være! Altså i USA, hvis nogen stikker lidt ud, så siger man "good for you, well done", og sådan ville jeg ønske, det var herhjemme. Derfor er det også så særligt, når nogen lykkes her i showet, siger hun om den serie af sejre, de lokale X Factor-deltagere har begået.

Det, der er i vandet heromkring, er en masse vitaminer og en masse gå på-mod, fordi man lidt trodser et miljø, hvor der måske hersker noget jantelov.
Sofie Linde, X Factor-vært

Sæson med udfordringer

At hverken deltagere eller dem i kulisserne bag X Factor kommer sovende til succes, lægger hun ikke skjul på, og sæsonen i år har været speciel, forklarer værten.

- Hvis man skal vælge et ord, der indkapsler den her sæson, er det, at den har været meget uforudsigelig. Vi har måttet tænke hurtigt i mange situationer, bl.a. har vi været fuldstændig i knæ med en ulykkelig hændelse, der også påvirkede programmet (da den ene deltager i duoen Maria og Bea pludseligt mistede sin far til en hjerneblødning, red.). Der er sket mange ting, men når jeg ser tilbage, synes jeg stadig, det har været en sæson, der har kunnet det, X Factor skal kunne; at hylde de almindelige danskere, der trodser janteloven og frygten og viser, at de tror på sig selv, siger værten, som er imponeret over deltagernes mod.

Det gælder også Kristian Kjærlund, som hun fredag aften verbal-puffede på scenen og kaldte "lidt fra snøvsen", da han virkede helt paf efter sin sejr og manglede ord til at beskrive sine følelser.

Charmerende træk

- Jeg synes faktisk, det var et ret charmerende træk og sigende for, hvem Kristian også er som person. Hver eneste fredag er han blevet overrasket over at gå videre. Men jeg har dog også set hans skuldre gradvist rejse sig, og jeg håber, oplevelsen her bliver en stor af hans personlige rejse til at lære, at han er "bomben", at han er pissedygtig, og at verden ligger for hans fødder, for det gør den, lød skudsmålet fra Sofie Linde.

Hun får chancen som vært på X Factor igen næste år. TV2 offentliggjorde under showet, at kanalen tager endnu en omgang med programmet. Potentielle vindere fra Horsens - og andre dele af landet - kan allerede nu tilmelde sig de kommende auditions.

Østjysk X Factor-hattrick: Der er noget i vandet heromkring, forklarer Sofie Linde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce