Østjysk by forbereder sig på voldsomt vejr: Endnu en oversvømmelse kan være på vej

Onsdag 2. januar steg vandstanden til 138 cm over normalen på Horsens Havn. Det betød oversvømmelser. Nu varsler DMI, at det kan blive tilfældet igen på onsdag. Foto: Morten Pape

Østjysk by forbereder sig på voldsomt vejr: Endnu en oversvømmelse kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Meteorologiske Institut advarer om "voldsomt vejr" natten til onsdag. Det kan betyde oversvømmelser på bl.a. havnen i Horsens.

HORSENS: Natten til onsdag og i løbet af onsdag formiddag ser det ud til, at horsensianerne igen må belave sig på at finde højskaftede gummistøvler eller waders frem, hvis de vil færdes på havnen i Horsens.

Ifølge et varsel fra DMI vil vandstanden stige til op mod 135 cm over almindelig vandstand, og det vil formentlig betyde, at der kommer til at stå blankt vand på havne-arealerne, ligesom Bygholm Å også kan risikere at gå over sine bredder.

Varslet fra DMI er et såkaldt kategori 1-varsel, der advarer om potentielt "voldsomt vejr".

- Vær opmærksom på, at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, når du kører i bil eller færdes til fods i kystområder, lyder det fra DMI, som advarer om, at oversvømmelserne også kan ramme på Nordfyn samt i området omkring Lillebælt.

Anden gang på en uge

Det er allerede anden gang i år, at der varsles om mulige oversvømmelser i Horsens.

Onsdag i sidste uge var havnen oversvømmet, efter vandstanden steg til 138 cm over daglig vande. Det betød, at broer på havnen var oversvømmet, og havnens bygninger var omringet af vand, lige som en række stisystemer i Bygholm Park blev oversvømmet, da åen gik over sine bredder, fordi en del af det ekstra vand fra fjorden blev presset ind i åen.

Ifølge Rasmus Rønde, som er koordinator for klimatilpasning i Horsens Kommunes afdeling for natur og miljø, sker det som regel kun få gange om året, at vandet også stiger så meget i Bygholm Å, at parken bliver oversvømmet.

- I Byghom Park kan man se problemer ved en vandstand på ca. 90 cm (over normalen, red.), og det sker måske en til to gange om året. Peblingestien er et af de steder, hvor der kan komme en del vand, men det forsvinder relativt hurtigt igen. Typisk i løbet af et halvt døgns tid, sagde han i sidste uge til Horsens Folkeblad.

Nu ser det altså ud til, at vandet igen kan stige.

Varslet om forhøjet vandstand gælder i tidsrummet mellem midnat natten til onsdag og kl. ni onsdag formiddag. Herefter vil vandstanden ifølge DMI igen falde - og omkring kl. 18 onsdag vil vandstanden igen være tilbage i normalt leje.

Selvom vandet i sidste uge altså steg voldsomt, så gav oversvømmelserne ifølge Sydøstjyllands Politi og Sydøstjyllands Brandvæsen ikke anledning til særlige indsatser.

Østjysk by forbereder sig på voldsomt vejr: Endnu en oversvømmelse kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce