Politiet efter uheld på E45: Husk nu at holde afstand

Trafikken på landets motorveje er vokset med 35 procent mellem 2004 og 2014. I de første seks måneder i 2015 har antallet af biler på vejene slået rekord med yderligere stigninger på omkring syv procent. Arkivfoto: Dennis Lehmann/Scanpix

Politiet efter uheld på E45: Husk nu at holde afstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire biler kørte sammen på motorvejen onsdag formiddag. Ingen kom alvorligt til skade, men politiet minder alligevel bilisterne om holde afstand - ellers risikerer de bøde og frakendelse af kørekortet.

ØSTJYLLAND: Torsdag klokken 8.43 stødte fire biler sammen på E45 i sydgående retning og skabte efterfølgende kødannelse.

Uheldet skete mellem Horsens Syd og den nye og endnu ikke åbnede Hatting-tilkørsel, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt.

- Der var tale om fire biler, der var kørt op i hinanden, men ingen kom til skade ved uheldet, oplyser vagtchefen, der også kan fortælle, at køen var i færd med at blive opløst kort før klokken 10.

Det er uklart, hvad der præcist forårsagede sammenstødet, men ifølge vagtchefen skyldes uheld på motorvejen meget ofte, at bilister ikke holder tilstrækkelig med afstand til de forankørende biler.

- Det er meget ofte, det der er skyld i uheldene. Vi ser folk, der kun kører med et par meters afstand til bilen foran, hvilket er alt, alt for lidt. Der skal man altså lige huske, at for kort afstand kan give op til 3000 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. Også selvom der ikke er sket et uheld, siger Jørn Lindhart.

Gode råd til god afstand

Politiet har sammen med Vejdirektoratet, Dansk Kørelærer-Union og FDM tidligere lavet flere tommelfingerregler for, hvordan man sikrer tilstrækkelig afstand mellem bilerne.

- Afstanden til den forankørende i meter skal være hastigheden divideret med to. Det vil sige, at afstanden til den forankørende bil bør være 50 meter, hvis du kører 100 kilometer i timen, lyder det ene råd blandt andet.

Er man ikke så glad for hovedregning, kan man ty til andre metoder:

- Nogle steder kan du bedømme afstanden ved hjælp af afstandspile på motorvejen. Der skal være to pile synlige mellem din bil og bilen foran, for at afstanden er stor nok, lyder rådet.

Politiet efter uheld på E45: Husk nu at holde afstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce